Oculus, câştigătorul AmCham EU Youth Entrepreneurship Award

13.06.2017

Camera de Comerț Americană (AmCham EU) și Junior Achievement Europe (JA Europe) au anunţat că Oculus, un start-up din ţara noastră, este câștigătorul celui de-al cincilea premiu AmCham EU Youth Entrepreneurship Award.

Start-up Oculus a dezvoltat ochelarii Mitra, un dispozitiv care oferă ajutor și siguranță esențială persoanelor cu deficiențe de vedere în timpul mișcării, utilizând senzori încorporați și algoritmi eficienți. Echipa din spatele firmei este formată din alumni JA care au participat la competiția de antreprenoriat JA Compania Anului 2016, unde au câștigat în faza europeană premiu de excelență în IT.

Competiţia AmCham EU Youth Entrepreneurship Award, organizată în colaborare cu JA Europe, vizează prezentarea tinerilor cu talent antreprenorial și este un simbol al sprijinului companiilor americane pentru locuri de muncă, creștere și inovare, precum și angajamentul lor față de prosperitatea Europei.

Juriul concursului a fost deosebit de impresionat de modul în care start-up-ul combină tehnologia cu scopul social. Alți finaliști au fost Couch din Portugalia, Key Butler din Norvegia, Telefonul Saluv din Elveția și Rechinii Sociali din Republica Cehă.

„Acest premiu va schimba cursul proiectului nostru. Mai important, ne va ajuta să aducem ochelarii Mitra mai rapid pe piață pentru a ajunge la cei care au nevoie cel mai mult”, a spus Tudor Popa, CEO și dezvoltator, Oculus.

Start-up-ul va primi, de asemenea, sesiuni de mentorat de la CEO-uri din Consiliul Executiv AmCham EU.

„Mentoratul este o ocazie fantastică pentru noi. Suntem încă tineri – doar optsprezece ani – și vom fi capabili să învățăm de la unii dintre cei mai experimentați lideri de afaceri din lume”, a adăugat Tudor Popa.

 

 

Citiți și despre: