Stiri: Companii

Topul joburilor pentru care angajatorii găsesc cel mai greu candidați.

Veste bună pentru cei care îşi caută un loc de muncă!

17.09.2020

Oferte de locuri de muncă. Peste 14.000 de joburi noi au apărut pe piața muncii din România doar în prima jumătate a lunii septembrie. Numărul locurilor de muncă este în creștere nu doar față de fiecare lună din ultima jumătate de an, ci și în comparație cu ianuarie, februarie și martie. În plus, nivelul este aproape egal cu cel din septembrie 2019, atunci când companiile se luptau pentru atragerea candidaților.

Oferte de locuri de muncă. Ce spune CEO-ul eJobs?

”Luna septembrie și, în general, lunile de toamnă sunt, în mod tradițional, cele mai efervescente, în termeni de recrutare. Ne așteptam, deci, să observăm o creștere în numărul de joburi, însă nu atât de mare. Nu credeam că vom ajunge să depășim chiar și ianuarie și februarie, când nimeni nu anticipa venirea pandemiei, iar companiile își mențineau ritmul de angajări masive. Deși începe să se restrângă decalajul dintre numărul de joburi disponibile și numărul de aplicări, încă avem o disproporție destul de mare între cele două. Cu toate acestea, începutul de lună a marcat o deblocare pe care o aștepta toată piața și în special candidații”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Oferte de locuri de muncă. Domenii

Cele mai multe locuri de muncă postate în septembrie au fost în următoarele domenii:

  • Vânzări
  • Transport / Distribuție
  • Administrativ / Logistică
  • Medicină
  • Call center-e.

Situaţia pe oraşe

În ceea ce privește orașele în care s-au făcut cele mai multe recrutări, Bucureştiul se află, ca de obicei pe primul loc, la o distanță apreciabilă de alte orașe mari precum Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Constanța, Iași sau Sibiu.

Și în ceea ce privește aplicările primele două săptămâni din septembrie se dovedesc a fi cele mai bune din ultimul an. Vorbim, astfel, de 610.000 de aplicări venite din partea celor care vor să se angajeze.

”Candidații sunt foarte atenți la tot ce apare nou în piață, urmăresc job-urile, cer feedback în urma interviurilor, aplică foarte țintit și pe poziții compatibile cu profilul lor astfel încât să-și maximizeze șansele de angajare. Cu toate acestea, avem acum de-a face cu o piață a angajatorilor, motiv pentru care durează poate și de două ori mai mult decât înainte să îți găsești un job”, explică Bogdan Badea.

 

Citeşte şi Vaccinul antigripal 2020. Când începe campania de imunizare?