Oferte locuri de munca

Veşti bune pentru românii care îşi caută un loc de muncă!

09.12.2020

Oferte locuri de muncă. Sfârșitul anului 2020 vine cu vești bune pentru românii care vor să lucreze în retail, curierat, e-commerce sau în industria alimentară în condițiile în care numărul de locuri de muncă a crescut pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă. Avansul a venit în contextul în care activitatea angajatorilor din aceste domenii s-a intensificat.

Oferte locuri de muncă. 5.000 de poziţii deschise

Nu mai puţin de 5.000 de poziții sunt deschise în acest moment pentru curieri, promoteri, lucrători comerciali, cofetari sau șoferi. Joburile se adresează atât candidaților aflați la început de carieră, cât și celor cu experiență și inclusiv candidaților din segmentul de vârstă 45+, aceștia din urmă fiind și cei care au avut cele mai mari dificultăți anul acesta în găsirea unui loc de muncă.

Oferte locuri de muncă. Ce spun autorii studiului?

”În fiecare an, începând cu luna noiembrie, vedem cum începe să crească numărul de locuri de muncă pentru aceste poziții. Angajatorii recrutează pentru vârfurile de comenzi și de trafic aferente campaniilor de Black Friday și, mai apoi, pentru cele din luna decembrie, când toată lumea se pregătește de sărbători. Se pare că nici anul acesta nu a făcut excepție de la regulă. Singura schimbare este legată de o scădere puternică a numărului de joburi destinate animatorilor pentru că au dispărut petrecerile de Crăciun, petrecerile pentru copii, evenimentele corporate și așa mai departe. În anii trecuți, vedeam o explozie a cererii pentru animatori. Nu mai este cazul acum”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Şoferi şi curieri

Cele mai multe locuri de muncă se adresează șoferilor, curierilor și celor care vor să lucreze pe alte poziții în transport și logistică – manipulant marfă, dispecer ori stivuitorist. Aproape 1.000 de poziții sunt deschise pentru lucrători comerciali și casieri și câteva sute pentru brutari, cofetari și patiseri. Românii care vor să lucreze ca promoteri sau merchandiseri au peste 600 de opțiuni în acest moment.

Oferte locuri de muncă. Aplicări

De asemenea, finalul de an rămâne activ și pentru candidați, în condițiile în care prima săptămână a lunii decembrie a adus peste 200.000 de aplicări. Acestea s-au adăugat celor mai mult de 1,1 milioane de aplicări înregistrate în luna noiembrie. În plus, joburile din vânzări și din transport / logistică sunt cele mai căutate de candidați pe tot parcursul anului, nu doar acum.

”Sunt foarte mulți tineri și candidați care au peste 45 de ani și care profită de această perioadă în care crește numărul oportunităților de angajare, chiar dacă, în unele cazuri vorbim de joburi temporare”, explică Bogdan Badea.

Citeşte şi Veste bună. Cum a evoluat PIB-ul României în trimestrul al treilea din 2020?

 

 

 

Citiți și despre: