Stiri: Companii

Locuri de munca Bucuresti 2021

Oferte locuri de muncă: Ce tip de angajaţi caută companiile?

23.10.2020

Oferte locuri de muncă. În primele nouă luni ale anului candidații din categoria white collar (specialişti) au avut la dispoziție aproape 200.000 de joburi noi scoase în piață de angajatorii din România și din străinătate. Dintre acestea, 26.000 au fost postate în luna septembrie, în timp ce candidații blue collar (fără studii superioare) au putut aplica la 21.000 de oferte de job. De altfel, la nivelul întregului an, numărul de locuri de muncă destinate specialiștilor a fost mai mare cu aproximativ 20.000 decât cele din segmentul blue collar.

Oferte locuri de muncă. Specialiştii sunt în continuare căutaţi de companii

”Specialiștii sunt în continuare căutați în piață, inclusiv în această perioadă. Este suficient să ne uităm la IT sau la banking, unde nu a existat un impact atât de puternic în urma schimbărilor din ultimele luni. Vedem un număr destul de mare de joburi și în sectoarele mai creative, precum marketing sau comunicare. La fel se întâmplă și în cazul managerilor. Totodată, dacă pentru joburile blue collar acum recrutorii găsesc mai repede candidați, pentru cele de specialiști încă există o competiție puternică între angajatori pentru a-i atrage pe cei cu adevărat relevanți într-un timp cât mai scurt”, declară Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Oferte locuri de muncă. Oraşe

În ceea ce privește orașele în care se caută cei mai mulți specialiști cu studii superioare, pe primul loc se află Capitala, urmată de:

  • Cluj Napoca
  • Timișoara
  • Iași
  • Brașov

”Investițiile care s-au făcut în ultimii ani în aceste orașe au crescut implicit și nevoia de candidați. Să nu uităm că vorbim de puternice centre universitare, iar multe business-uri și-au deschis sedii aici tocmai pentru a putea avea acces imediat la pepiniera de absolvenți”, explică Bogdan Badea.

Oferte locuri de muncă. Angajaţi fără studii superioare

De cealaltă parte, pentru joburile blue collar, cele mai multe oferte vin tot din partea angajatorilor din Capitală, însă următoarele locuri aduc o schimbare :

  • Brașov
  • Timișoara
  • Cluj Napoca
  • Iași
  • Constanța

O altă modificare importantă remarcată în 2020 a fost legată de faptul că a crescut numărul de opțiuni pentru candidații cu studii superioare care vor să lucreze în afara țării. Angajatorii străini caută mai mulți specialiști.

Oferte locuri de muncă. În perioada ianuarie-octombrie 2020, aproximativ 5,5 milioane de aplicări din partea candidaților cu studii superioare au fost înregistrate pe www.ejobs.ro.

Citeşte şi Campanie de conștientizare a importanței testelor HPV, lansată de Synevo