Stiri: IT&C

Oktal.ro estimează vânzări mai mari cu 20% în perioada Paștelui

08.04.2014

Oktal.ro estimează că va avea în perioada Paștelui vânzări mai mari cu 20%, în timp ce valoarea coșului de cumpărături va crește cu circa 400 lei față de o perioadă obișnuită din an. Compania a mai anunţat că produsele care se vor vinde cu precădere sunt tabletele, telefoanele și electrocasnicele mici.

“Vânzările Oktal din perioada Sărbătorilor Pascale vor urca cu aproximativ 20% comparativ cu anul trecut. Produsele care vor înregistra cele mai mari creșteri sunt tabletele, smartphone-urile și electrocasnicele mici”, a declarat  Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care deține magazinul online Oktal.ro.

Acesta a mai precizat că o altă categorie care va atrage vânzări mai mari de Paște sunt produsele de îngrijire personală.

Compania estimează că în luna aprilie, valoarea coșului de cumpărături va crește de la circa 1.000 de lei la aproximativ 1.400 lei, în condițiile în care românii vor aloca mai mulți bani pentru cumpărături.

“Românii sunt mai darnici de sărbători și obișnuiesc să aloce mai mulți bani pentru cumpărăturile din aceste perioade. Drept urmare, estimăm că aceștia vor crește bugetul de achiziții pe Oktal cu până la 400 de lei cu ocazia Sărbătorii Paștelui din acest an”, a precizat Dan Dumitrescu.

În primul trimestru din 2014, Oktal a înregistrat vânzări mai mari cu 15 procente față de același interval din anul trecut, produsele cele mai bine vândute în această perioadă fiind telefoanele mobile, tabletele, laptopurile, televizoarele și electrocasnicele.