Stiri: IT&C

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2022

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2022: Câte medalii a obţinut România?

01.08.2022

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2022. Lotul olimpic de informatică a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 24 – 30 iulie, la Varazdin (Croația).

Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) a obținut medalia de aur și primul loc în concurs cu 540 de puncte.

Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara) sunt elevii medaliați cu argint.

Locul I în clasamentul pe echipe

Echipa României, coordonată și însoțită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Vaslui – Team Leader) și Ioan-Bogdan Iordache (student la Universitatea din București, fost olimpic – Deputy Leader), a ocupat locul I în clasamentul pe echipe (prin agregarea punctajelor individuale).

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a întâmpinat și felicitat delegația țării noastre pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, în această după-amiază, la revenirea din Croația.

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2022. 52 de concurenţi

La concursul din acest an au participat 52 de concurenți din 12 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Citeşte şi Olimpiada Balcanică de Matematică 2022. Câte medalii a obţinut România?