Olimpiada Internationala de Matematica - Romania

Rezultate remarcabile pentru România la Olimpiada Internațională de Matematică

23.07.2019

Olimpiada Internațională de Matematică. Lotul olimpic de matematică a obţinut șase premii (o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz) la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (OIM). Competiția a avut loc în perioada 10 – 22 iulie, la Bath (Marea Britanie).

Olimpiada Internațională de Matematică. Medalia de aur

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiș (Liceul Internațional de Informatică din Constanța), rezultat care îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.

Olimpiada Internațională de Matematică. Medalii de argint

Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac (Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj) și Sebastian-Mihai Șimon (Liceul Internațional de Informatică din București).

Olimpiada Internațională de Matematică. Medalii de bronz

Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) au fost recompensați cu medalii de bronz.

Olimpiada Internațională de Matematică. Delegația României

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București – leader) și însoțită de:

  • conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara – deputy leader)
  • prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România – observator și membru al Consiliului de Conducere OIM)
  • Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București – observator).

”Acest palmares excelent a fost reușit în condițiile în care echipa României din acest an este una din cele mai „tinere” din istoria participării țării noastre, patru dintre olimpici fiind la prima prezență într-un concurs internațional de seniori de un asemenea nivel”, a anunțat Ministerul Educației.

Olimpiada Internațională de Matematică. Cea mai prestigioasă competiție

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor.

Competiția a fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, fiind organizată la Brașov, într-o formulă ce a inclus șapte state.

România a găzduit Olimpiada Internaţională de Matematică de șase ori, ultima oară anul trecut, la Cluj-Napoca.

Citește și Rezultate financiare bune pentru EOS, în anul financiar 2018-2019

 

 

 

Citiți și despre: