Olympus investitii 2019

Olympus, investiție de 5 milioane de euro

17.07.2019

Olympus investiții 2019. Olympus a investit 4 milioane de euro într-o stație de producție de biogaz. Compania producătoare de lactate din România își continuă, astfel, angajamentele în domeniul protecției mediului și al utilizării tehnologiilor eficiente energetic.

Situată pe platforma fabricii Olympus de la Hălchiu, din județul Brașov, stația produce, în medie, până la 600 de metri cubi de biogaz pe oră. De asemenea, unitatea are o capacitate de stocare de 2.000 de metri cubi.

Olympus investiții 2019. Tehnologie folosită

Tehnologia inovatoare folosită în cadrul noii stații transformă lactoza și apele uzate rezultate din procesul de producție al lactatelor în biogaz. Astfel, se contribuie la scăderea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon ale fabricii.

Biogazul este captat prin intermediul unui balon, apoi este uscat cu ajutorul unui chiller, pentru a fi, în final, introdus într-un cazan cu abur, unde este utilizat la producerea energiei termice.

Olympus investiții 2019. Utilizarea eficientă a resurselor naturale

Stația permite utilizarea eficientă a resurselor naturale. Astfel, se reduc cantitătile de gaz metan. La acestea se adaugă și reduceri semnificative de costuri în procesul de producție al fabricii Olympus de la Hălchiu.

Prin urmare, independența energetică a fabricii a fost asigurată ca urmare a scăderii cu până la 60% a necesarului de gaz metan utilizat în consumul intern al fabricii.

De la demararea producției, stația de biogaz a generat un volum de peste cinci milioane de metri cubi, prin reducerea cantității de gaz metan ars în instalații.

Olympus investiții 2019. Ce spune conducerea companiei?

„Prin investițiile realizate de-a lungul timpului în fabrica de la Hălchiu, ne-am angajat să devenim unul dintre cei mai mari producători din industria lactatelor și să fim, în același timp, un model de sustenabilitate, prin strategia pe care o avem în domeniul protecției mediului și al eficienței energetice”, a declarat Dimitris Kelas, Director General Olympus România.

Fabrica Olympus face parte din grupul Hellenic Dairies. Aceasta este cea mai modernă și mai tehnologizată unitate de producție a lactatelor din Europa de Sud-Est.

Olympus investiții 2019. Echipamente de ultimă generație

Având o suprafață de 35.000 de metri pătrați, unitatea de producție beneficiază de echipamente de ultimă generație pentru:

 • recepția laptelui
 • procesarea laptelui
 • ambalarea produselor

Cu o capacitate de colectare a laptelui de 75 de tone pe oră, fabrica produce:

 • iaurt
 • lapte proaspăt și UHT
 • brânză
 • smântână

Produsele Olympus sunt distribuite în magazinele din țara noastră, precum şi în Italia, Germania, Austria, Anglia, Franța și Suedia.

Citește și Fundația Noi Orizonturi organizează tabăra de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România

 

 

 

Citiți și despre:

 • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
 • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
 • Olympus lansează un nou produsOlympus lansează un nou produs Ceai de la munte Olympus. Compania a anunțat că aduce pe piața locală o nouă gamă de produse din ingrediente 100% naturale, create din plante de ceai culese din munții Greciei. Astfel, noul produs, Ceai de la […]
 • Olympus, zece ani de calitate premiatăOlympus, zece ani de calitate premiată În 2018, Olympus a realizat investiții de 30 de milioane de euro în două noi linii de producție, înalt tehnologizate.  2019 reprezintă un punct cheie al dezvoltării Olympus și este de asemenea momentul în […]
 • Olympus investește 20 de milioane de euro într-o nouă linie de producțieOlympus investește 20 de milioane de euro într-o nouă linie de producție Producătorul de lactate Olympus își extinde portofoliul și lansează pe piața locală noul iaurt grecesc Stragghisto, în urma unei investiții de peste 20 de milioane de euro. Stragghisto dezvăluie o rețetă […]

O părere la “Olympus, investiție de 5 milioane de euro

 1. Pingback: Ceai de la munte Olympus - lansare produs | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.