Stiri: Companii

Omniasig a înregistrat prime brute subscrise în valoare de 192 milioane lei, în primul trimestru  

11.06.2014

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în primul trimestru al acestui an prime brute subscrise în valoare totală de 192,07 milioane lei şi un profit net de 3,98 milioane lei. Acesta este rezultatul unui set extins de măsuri ample luate cu scopul îmbunătăţirii profitabilităţii liniilor de asigurări auto.

Pentru acest an, compania de asigurări vizează o dezvoltare sustenabilă, ce poate fi obținută doar prin intermediul unor produse și linii de business profitabile, atât auto, cât și non-auto.

“În acest sens, începutul anului a fost marcat de continuarea unei politici axate pe prudență în subscrierea riscurilor, stabilitate financiară și rapiditate și corectitudine în procesul de despăgubire”, au anunţat reprezentanţii Omniasig, într-un comunicat de presă.

Astfel, reconfigurarea portofoliului de asigurări auto al companiei a condus la o scădere de 13,87% a primelor brute subscrise în primul trimestru al anului, acestea ajungând la valoarea de 192,07 milioane lei. Despăgubirile totale plătite în această perioadă au fost în valoare de 252,96 milioane lei, cu 10,1% mai mult decât în primul trimestru din 2013.

Asigurările auto (CASCO și RCA cumulate), cu o pondere de 64% în total portofoliu de asigurări al Omniasig, au înregistrat în primele trei luni ale anului 2014 venituri de 123 milioane lei, în scădere cu 8,40% față de aceeași perioadă a anului anterior:

Linia asigurărilor de tip Property (Asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) a Omniasig a înregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 46,81 milioane lei, cu 19,39% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

“Omniasig a avut un start bun în 2014 şi suntem optimişti că în acest an compania va beneficia de pe urma măsurilor extinse ce au fost luate pentru creşterea profitabilităţii. Ne vom menţine strategia unei politici prudente de subscriere a riscului, concomitent cu îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienţilor noştri”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat Omniasig VIG.