Omniasig: Volumul primelor brute subscrise, în creştere

15.12.2015

În perioada ianuarie – septembrie 2015, Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) şi-a păstrat trendul ascendent, raportând un volum al primelor brute subscrise de 694,31 milioane lei, în creştere cu 19,47% față de perioada similară a anului trecut. Profitul înregistrat de compania de asiguraro, în această perioadă, a fost de 9,57 milioane lei, conform standardelor IFRS.

“Ne bucură faptul că, odată cu aniversarea a 20 de ani de activitate în 2015, compania s-a înscris determinant pe un trend ascendent. Omniasig este o companie stabilă financiar care se bucură de încrederea clienților și partenerilor noștri. Dovadă stă și nivelul de satisfacție înregistrat în rândul asiguraților, ceea ce demonstrează că preocuparea noastră de îmbunătățire permanentă a serviciilor pe care le oferim și de consolidare a încrederii clienților noștri dă roade. Vom merge mai departe cu aceeași strategie bazată pe subscrierea prudentă a riscurilor pe toate liniile de produse, corelată permanent și cu un răspuns prompt la nevoile specifice ale clienților noștri. Obiectivul nostru rămâne, în continuare, susținerea și dezvoltarea liniilor de produse non-auto”, au afirmat reprezentanţii Omniasig.

Asigurările de incendiu şi calamităţi naturale au înregistrat, în primele nouă luni ale anului, o valoare a primelor brute subscrise de 134,91 milioane lei, o valoare sensibil egală cu cea din aceeași perioadă a anului anterior.

În aceeași perioadă, linia asigurărilor de sănătate a înregistrat o creștere de 30,07% a primelor brute subscrise, ajungând la o valoare de 4,04 milioane lei. Asigurările auto (CASCO și RCA cumulat) au înregistrat venituri de 481,64 milioane lei, în creştere cu 26,43%,

Despăgubirile plătite pe aceste domenii, cumulat, au fost în valoare de 316,30 milioane lei.

În plus, numărul reclamaţiilor întregistrate de compania de asigurări în primele trei trimestre a fost de 580, în scădere cu 41,77% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În același timp, petiţiile întemeiate au înregistrat o scădere de 55,80% faţă de primele nouă luni ale anului 2014. Petiţiile întemeiate primite de companie în primele nouă luni ale anului în curs reprezintă 17,07% din numărul total al celor înregistrate, înregistrate unic per petent şi per caz.