OMV Petrom alocă 30 milioane euro pentru redezvoltarea unui zăcământ de țiței

13.11.2014

OMV Petrom investește 30 de milioane de euro pentru redezvoltarea zăcământului de țiței Tazlău, proiect care vizează deblocarea de rezerve suplimentare de țiței de 3,2 milioane barili. Compania a anunţat, într-un comunicat de presă, implementarea proiectului de redezvoltare a zăcământului de țiței Tazlău, situat în nord-estul țării, în județul Bacău.

„OMV Petrom investește constant în tehnologii noi și metode de recuperare secundară pentru redezvoltarea zăcămintelor mature pentru a îmbunătăți ratele de recuperare a țițeiului și gazelor. Acest proiect va contribui la atingerea obiectivului nostru strategic de a stabiliza producția de hidrocarburi din România în timp ce rezervele suplimentare deblocate prin această investiție vor întări contribuția OMV Petrom la asigurarea securității energetice a României pe termen lung.”, a afirmat Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitățile de explorare şi producție.

Tazlău este un zăcământ matur de țiței, exploatat de peste 60 de ani, a cărui producție zilnică reprezintă sub 1% din producția totală de țiței a OMV Petrom în România.

Redezvoltarea zăcământului are ca scop creșterea gradului de recuperare a țițeiului din zăcământul Tazlău prin injecție de apă industrială.

Proiectul de redezvoltare Tazlău constă în 20 de operațiuni de reparații capitale, construirea unei instalații de tratare a apei și a unei rețele noi de distribuție a apei. Acest proiect va debloca rezerve suplimentare de țiței de 3,2 milioane barili (echivalent cu circa 10% din producția anuală de țiței a OMV Petrom în România), înlocuind declinul natural.

La finalul lui 2013, 11 proiecte de redezvoltare a zăcămintelor se aflau în faza de dezvoltare. Investițiile viitoare planificate pentru implementarea acestor proiecte se ridică la peste 500 milioane euro iar rezervele dovedite și probabile se ridică la circa 100 milioane bep (barili echivalent petrol).

Citiți și despre: