Stiri: Energie

OMV Petrom vrea să preia 50% din Electrocentrale Borzești

OMV Petrom are un nou membru în Consiliul de Supraveghere

27.12.2022

Consiliul de Supraveghere OMV Petrom. OMV Petrom anunţă numirea Katjei Tautscher ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere cu efect de la 1 ianuarie 2023 şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor, ca urmare a renunţării lui Johann Pleininger la mandatul său de membru şi Vice Preşedinte al Consiliului de Supraveghere, precum şi de membru şi vice preşedinte al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare al OMV Petrom.

De asemenea, începând de la 1 ianuarie 2023, Martijn van Koten devine vice preşedinte al Consiliului de Supraveghere şi membru şi vice preşedinte al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare al OMV Petrom.

Experiența deținută de Katja Tautscher

Katja Tautscher este licenţiată în drept (Magister iuris) la Universitatea din Viena, Facultatea de Drept, Viena, Austria. Este membră a Asociaţiei Avocaţilor din Austria din 2001 şi admisă ca avocat în Anglia şi Ţara Galilor din 2005.

Între 1996 – 2006 a lucrat în diferite posturi în firme de avocatură precum Clifford Chance (Düsseldorf), Allen & Overy (Londra, Marea Britanie), Wolf Theiss (Viena, Austria şi Ljubljana, Slovenia). Cea mai recentă poziţie a ei a fost cea de director Juridic şi Ofiţer Conformitate la Borealis AG, Viena, Austria, iar din iunie 2022, Katja Tautscher a devenit SVP Consilier General al OMV Aktiengesellschaft.

Citește și OMV Petrom și CE Oltenia construiesc patru parcuri fotovoltaice