Stiri: Energie

OMV Petrom

OMV Petrom externalizează către GSP Offshore o serie de operațiuni

21.08.2019

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom SA externalizează către GSP Offshore SRL unele operațiuni de mentenanță, operațiuni portuare și servicii conexe, împreună cu activele aferente și angajații Zonei de producție X – Petromar. În urma derulării unei proceduri de achiziție publică, între OMV Petrom şi GSP Offshore SRL a fost încheiat un Acord-cadru de transfer al activităţii din Zona de producție X – Petromar.

OMV Petrom. Ce spun reprezentanții Consiliului Concurenței?

Consiliul Concurenţei a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

OMV Petrom SA operează câmpuri petrolifere și de gaze naturale în diferite regiuni din România.

GSP Offshore SRL este membră a GSP Holding, o companie cu capital integral privat.

Despre grupul GSP

Companiile din cadrul Grupului GSP desfășoară activități de foraj offshore și construcții offshore, producție de echipamente petroliere, precum și activități în sectorul turismului.

Mai multe companii aparținând Grupului GSP sunt active în România, în diverse sectoare economice.

Decizia urmează să fie publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă. Acest lucru se va întâmpla după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Lidl susține programul Teach for Romania, pentru al treilea an consecutiv