Stiri: Companii

OMV Petrom lansează un proiect de dezvoltare comunitară în Boldeşti-Scăeni

22.09.2014

OMV Petrom construieşte la Boldeşti-Scăeni un centru comunitar unic în Europa, care are drept scop sprijinirea familiilor defavorizate din această localitate. Astfel, compania va aloca peste 300.000 de euro, în perioada 2012-2015, pentru construirea centrului şi pentru activităţile educaţionale şi de formare profesională.

În plus, clădirea Centrului este proiectată să devină cea mai sustenabilă clădire din Europa.

Centrul educaţional şi vocaţional se adresează, în principal, comunităţii de rromi din localitate (aproximativ 10% din populaţi oraşului), dar şi altor persoane defavorizate şi va sprijini peste 500 de beneficiari de toate vârstele cărora le va oferi şansa la o viaţă decentă.

”Centrul educaţional şi vocaţional din Boldeşti-Scăeni este unic prin faptul că tot ce se va întampla acolo are la bază principiile sustenabilităţii. Clădirea centrului este proiectată conform celor mai riguroase standard în construcţie şi îşi propune să devină cea mai sustenabilă clădire din Europa. Programele educaţionale şi de formare profesională dezvoltate de partenerii de la Amare Rromentza sunt aplicate pe nevoile comunităţii şi pe un dialog constant. Centrul este construit prin activitatea voluntarilor, sub atenta coordonare a celor de la Habitat for Humanity România”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Construcția centrului social face parte dintr-un proiect amplu, desfășurat de OMV Petrom în perioada 2012-2015, ce vizează susținerea comunității rrome și a persoanelor dezavantajate din localitatea prahoveană.

.