Stiri: Constructii

Platforma eVOTE BVB

One United Properties, parteneriat cu Raiffeisen Bank

26.12.2021

One United Properties a încheiat un parteneriat cu Raiffeisen Bank International pentru furnizarea de servicii aferente pieței de capital de către bancă. Astfel, Raiffeisen Bank International AG va furniza servicii de market making pentru acțiunile ONE și de analiză a activității companiei pe piața de capital.

În plus Raiffeisen Centrobank AG, afiliatul Raiffeisen Bank International, va lansa, de asemenea, patru produse structurate – două certificate turbo și două warrant-uri având ca activ suport acțiunile ONE.

Ce spune CEO-ul One United Properties?

„Suntem încântați să începem colaborarea cu Raiffeisen Bank International și, prin urmare, să ne extindem acoperirea către investitori instituționali din Austria. De la debutul nostru la Bursa de Valori București, am avut în vedere ca One United Properties să se afle pe radarul investitorilor globali. Drept urmare, acțiunea noastră este în prezent una dintre cele mai analizate acțiuni românești, fiind cercetată de șase analiști, inclusiv un analist de la Raiffeisen Bank International. În același timp, continuăm să ne concentrăm pe asigurarea unei lichidități mari care poate sprijini intrarea investitorilor importanți în acționariatul nostru, precum și pe lansarea de noi produse care pot atrage investitori avansați, cum ar fi certificatele turbo și warrant-urile,” a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Servicii de market making

Potrivit acordului încheiat între cele două entități, Raiffeisen Bank International va furniza servicii de market making pentru acțiunile ONE. Volumul minim corespunzător cotațiilor ferme de tip bid-ask furnizate de Raiffeisen Bank International va fi de 100.000 de acțiuni, diferența maximă între bid și ask fiind de 1,75%. Raiffeisen va furniza servicii de market making pe parcursul a cel puțin 70% dintr-o sesiune de tranzacționare.

Serviciile de market making vor fi lansate în prima săptămână a anului 2022. Raiffeisen Bank International este al doilea market making pentru companie. Aceasta beneficiază deja de aceste servicii furnizate de casa de brokeraj românească BRK Financial Group.

Analize privind acțiunile ONE

Totodată, Raiffeisen Bank International va iniția analize privind acțiunile ONE, care vor fi distribuite în baza de date vastă a investitorilor din cadrul băncii.

One United Properties este în prezent printre cele mai analizate acțiuni românești. Compania este cercetată de șase analiști locali și internaționali.

Citeşte şi One United Properties distribuie titluri gratuite pentru acționarii săi