FMCG

Oprea Avi Com

OPREA AVI COM participă la crearea unui nou joint-venture pe piața avicolă din România

01.08.2023

 

Oprea Avi Com va deveni un jucător mai puternic, relevant, cu un impact semnificativ în avicultura românească, în linie cu strategia sa de dezvoltare prin crearea Poultry Investment SA – noua companie de joint-venture pe piața avicolă din România. Pentru perioada următoare, strategia Oprea Avi Com prevede investiții constante, iar asocierea cu grupul Hodler va contribui semnificativ la consolidarea și dezvoltarea obiectivelor stabilite. În plus, acest demers va crea posibilitatea gestionării unor proiecte complexe la nivelul cerințelor zootehniei moderne și, totodată, va crea sinergii valoroase. Prin noua structură, grupul țintește o cifră de afaceri de peste 70 milioane de euro în 2023, ajungând la peste 700 de angajați.

„Poultry Investment SA” este rezultatul parteneriatului dintre Oprea Avi Com și grupul de companii Hodler Capital, cu sediul în Ungaria. Astfel, Poultry Investment SA – noua companie de joint-venture, va deține în patru județe din Transilvania (Satu-Mare, Mureș, Sibiu și Brașov) întregul lanț de producție, începând de la ferme de reproducție, stații de incubație, capacități de creștere a puilor, precum și două abatoare.

Inovația este parte din strategia companiei și a reprezentat motivul principal de înființare al departamentului de cercetare și dezvoltare

Oprea Avi Com se axează pe gama produselor gata preparate

Compania s-a concentrat pe segmentul cu cea mai mare dinamică în piață – cel al produselor gata preparate – lansând gama Deli Gourmet Selection, o varietate de produse din carne de pui, cu garnitură inclusă, ce pot fi servite în 5 minute.

„În ultima perioadă, toate segmentele de produse din portofoliul companiei au înregistrat creșteri, însă o dinamică semnificativă a fost înregistrată în categoria produselor gata preparate, de tip ready to eat. Oprea Avi Com a lansat o nouă gamă, special creată pentru a oferi aceeași calitate cu care consumatorii s-au obișnuit. Această gamă este ideală pentru cei cu un stil de viață activ, din moment ce preparatele pot fi servite în doar 5 minute”, ne-a declarat domnul Emanuel Oprea, Director General Oprea Avi Com.

Compania s-a concentrat pe segmentul cu cea mai mare dinamică în piață – cel al produselor gata preparate, ideale pentru cei cu un stil de viață activ

ARHIVATORULPentru Oprea Avi Com SRL, creșterea și dezvoltarea constantă sunt câteva din obiectivele principale, iar investițiile companiei sunt corelate direct cu aceste obiective și vizează întreg lanțul de producție, în condițiile în care compania intenționează să rămână un sistem integrat și independent. În plus, inovația este parte din strategia companiei și a reprezentat motivul principal de înființare al departamentului de cercetare și dezvoltare a unor produse noi. Acest departament a fost înființat de curând și are ca obiectiv identificarea tendințelor și a conceptelor, iar ulterior dezvoltarea de noi produse inovative.

„Poultry Investment SA” este rezultatul parteneriatului dintre Oprea Avi Com și grupul de companii Hodler Capital, cu sediul în Ungaria

„Prin intermediul acestui parteneriat, Oprea Avi Com va deveni un jucător mai puternic, relevant, cu un impact semnificativ în avicultura românească, în linie cu strategia sa de dezvoltare. Asocierea va contribui semnificativ la consolidarea și dezvoltarea obiectivelor propuse, creând posibilitatea gestionării unor proiecte complexe la nivelul cerințelor zootehniei moderne și, totodată, sinergii valoroase”, precizează domnul Emanuel Oprea.

Rețeaua de magazine continuă să se dezvolte

Totodată, Oprea Avi Com continuă să își dezvolte rețeaua proprie de magazine, dezvoltând un nou concept premium, lansat recent în locația din Shopping City Mall, în Târgu-Mureș. În cadrul noului magazin, consumatorul are de ales dintr-o varietate de produse gata preparate, Deli Gourmet Selection, produse marinate și pregătite cu grijă, pentru a fi servite acasă. Mai mult, compania continuă să vină în întâmpinarea clienților cu o ofertă variată de carne de pui proaspăt refrigerat, oferind aceeași calitate pentru care a devenit recunoscută în piață de-a lungul timpului.

Apetitul pentru carnea de pui în România este în creștere, după o perioadă de criză extrem de dificilă. Carnea de pui rămâne în continuare cea mai accesibilă sursă de proteine, ceea ce înseamnă că se așteaptă ca piața să continue să crească, alimentată în special de noile segmente, precum cel al produselor de tip ready to eat sau gata preparate.

Oprea Avi Com a continuat să își dezvolte rețeaua proprie de magazine, dezvoltând un nou concept premium, lansat recent în locația din Shopping City Mall, în Târgu-Mureș

„Pentru noi, la Oprea Avi Com, în cei peste 30 de ani de experiență în creșterea puilor de carne, calitatea produselor este cea mai importantă, de aceea ne-am construit strategia pornind de la inovație în tot ceea ce facem, oferind consumatorilor noștri produse realizate la cele mai înalte standarde”, afirmă Directorul General.

Tehnologii de ultimă generație

Compania Oprea Avi Com dispune de un proces integrat de producție, format dintr-o fermă de reproducție, o stație de incubație, ferme de creștere a puilor de carne, un abator, dar și o fabrică de nutrețuri combinate. Toate aceste facilități sunt echipate cu tehnologii de ultimă generație pentru a oferi un grad ridicat de siguranță alimentară prin măsurile de biosecuritate adaptate constant.

Astfel, brandul Oprea Avi Com, Puiul de Crăiești, reunește o gamă largă de sortimente de carne de pui, dar se îmbogățește anual cu noi produse. În acest domeniu de activitate însă, afacerea trebuie să funcționeze non-stop.

Compania Oprea Avi Com dispune de un proces integrat de producție, format dintr-o fermă de reproducție, o stație de incubație, ferme de creștere a puilor de carne, un abator, dar și o fabrică de nutrețuri combinate

„Parcurgem zilnic sute de kilometri între ferme, suntem alături de păsări zi și noapte – fizic, precum și prin sistemele de monitorizare. Tot ce am clădit se bazează pe multă muncă, perseverență și dorința continuă de învățare și dezvoltare. Am început ca o afacere de familie și suntem la fel de uniți în continuare. Echipa noastră numără azi peste 500 de oameni și este esențial să comunicăm, să ne ajutăm și să ținem mereu aproape. Muncim și ne bucurăm de rezultate împreună”, mai spune dl. Oprea.

Protecția mediului înconjurător

Oprea Avi Com este o companie prezentă pe piață de peste 30 de ani, care și-a ghidat întreaga activitate după principii ferme, trainice, dobândite prin experiență și reflectate în tot ceea ce reprezintă și tot ceea ce face. În acest sens, parteneriatul Oprea – Hodler reprezintă o nouă etapă a planului de dezvoltare. Și, în continuare, Oprea Avi Com își va respecta promisiunile, asigurându-se totodată că implementează cele mai înalte standarde de bunăstare a animalelor. Fiecare piesă din lanțul de producție este atent controlată – de la părinții puilor crescuți în ferme și până la produsele ajunse în magazine. Mai mult decât atât, în cadrul Oprea Avi Com este pregătită cu atenție și hrana păsărilor.

Compania este dedicată producției de carne de pasăre, manifestând o atenție remarcabilă față de bunăstarea și starea de sănătate a păsărilor

Cu un accent deosebit asupra creșterii puilor, aceștia beneficiază de condiții optime și de o alimentație echilibrată, reflectând preocuparea constantă a companiei pentru acești companioni fragili. Oprea Avi Com livrează astfel consumatorilor săi produse de carne de pasăre de o calitate excepțională, în condițiile în care fiecare aspect al procesului de producție și distribuție este desfășurat cu meticulozitate, începând de la selecția atentă a raselor de păsări și până la momentul în care aceste produse ajung pe mesele clienților. În acest fel, compania garantează că oferă consumatorilor o sursă sigură, sănătoasă și incredibil de gustoasă de nutrienți esențiali.

„În calitate de producător, pentru noi, la Puiul de Crăiești, este foarte important să ne asigurăm că practicăm o activitate sustenabilă. Ne luăm un angajament să desfășurăm o agricultură durabilă, folosind tehnici moderne și metode mai ecologice. Venim în întâmpinarea clienților cu respect, deschidere și onestitate. Fiindcă suntem toți la aceeași masă – mereu sinceri”, detaliază reprezentantul companiei.

Oprea Avi Com, un exemplu de angajament în domeniul zootehnic

Oprea Avi Com reprezintă un exemplu elocvent al importanței asigurării unor surse de hrană curată și responsabilă față de mediu și comunitate. Prin investiții continue și adaptare la evoluția domeniului zootehnic, această companie demonstrează angajamentul său în a furniza produse de cea mai înaltă calitate, care să satisfacă atât cerințele consumatorilor, cât și să respecte standardele de protecție a mediului și bunăstare animală. Această abordare responsabilă nu numai că aduce beneficii imediate, dar are și un impact pozitiv pe termen lung, contribuind la dezvoltarea unei industrii alimentare sustenabile și la protejarea sănătății și bunăstării consumatorilor.

Ca planuri de viitor, Oprea Avi Com urmărește cu atenție dinamica pieței, având în continuare ca focus oferirea produselor de calitate. Astfel, creșterea și dezvoltarea constantă sunt câteva din obiectivele principale ale companiei, iar investițiile sunt corelate direct cu acest obiectiv și vor continua pe întreg lanțul de producție.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/oprea-avicom-traditia-calitatii-la-standarde-inalte/