Stiri: Companii

Opt cluburi din Mamaia au fiscalizat 1,8 milioane de lei, într-o singură noapte

04.05.2016

În noaptea de Înviere, 130 de inspectori antifraudă au controlat opt cluburi de noapte din Mamaia, fiind vizat modul în care este îndeplinită obligația emiterii bonului fiscal. Aceste cluburi au fiscalizat doar într-o noapte aproximativ 1,8 milioane de lei.

În cadrul acțiunii ce s-a derulat după o documentare prealabilă (inclusiv la fața locului), au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, suma totală a amenzilor fiind de 134.000 lei, la care se adaugă un numãr de 8 sancțiuni complementare constând în 2 suspendări și 6 confiscări de numerar, respectiv suma de 25.541 lei.

Cele două suspendări au survenit întrucât operatorii economici au mai fost sancționați în ultimele 24 de luni, pentru neemiterea de bonuri fiscale.

Totodată, în cazul a două cluburi, reprezentanții acestora au primit invitația de a se prezenta la sediul Direcției Generale Antifraudă Constanța, în vederea continuării cercetărilor.

La acțiune au participat și inspectorii antifraudă din cadrul regionalei București, dar și cei din cadrul Direcției de Control Activități cu Risc Fiscal și Intervenție Rapidă, întreaga activitate de control fiind susținută de o echipă care a asigurat suportul informativ din bazele de date ale ANAF.