Stiri: Constructii

Optimism pe piaţa imobiliară. Numărul tranzacţiilor, în creştere

06.08.2015

Numărul tranzacțiilor proprietăților de lux din zona de nord a Capitalei este în creștere cu 15% față de perioada similară a anului trecut, afirmă reprezentanții agenției imobiliare Palace Estate. Potrivit lor, numărul de cereri pentru vânzarea sau închirierea proprietăților cu valori de peste un milion de euro este într-o creștere vizibilă iar trendul vânzărilor de lux este abia la început.

În momentul de faţă, agenţia imobiliară are în portofoliul său peste 15 proprietăţi a căror valoare de piaţă depășeşte un milion de euro. Cele mai des întâlnite facilităţi sunt piscinele și grădinile de dimensiuni mari, mobilierul de lux, precum şi locurile de parcare, curţile amenajate şi spaţiile pentru petrecerea timpului liber. În plus, în majoritatea proprietăților de lux există camere dedicate special persoanelor din staff-ul administrativ, cum ar fi menajerele sau grădinarii.

„Relocarea unor importante multinaţionale în zonă şi dezvoltarea afacerilor autohtone au generat noi clienţi cu venituri foarte mari, interesaţi de segmentul imobiliar de lux. Aceştia sunt cei care văd achiziţia unei proprietăţi de peste un milion de euro ca o investiţie”, spune Yaniv Dahan, proprietarul Palace Estate.

În plus, cumpărătorii doresc să profite de faptul că prețurile terenurilor se mențin, încă, la un nivel avantajos. Cei care pleacă acum din Pipera sunt proprietarii care au investit în urmă cu câțiva ani în zonă și care consideră că starea actuală a pieței este propice recuperării investiției.

Potrivit brokerilor, acest an reprezintă momentul optim pentru investiţiile imobiliare. Foştii proprietari sunt gata să vândă la un preţ rezonabil, iar cumpărătorii au premisele unei creşteri a preţurilor în 2016.

„2015 este unul dintre acei rari ani în imobiliare în care cererea şi oferta se întâlnesc în punctul perfect, în care toată lumea câştigă”, susţine proprietarul agenţiei imobiliare.