Stiri: Companii

”Ora de ecologie” a debutat în 111 şcoli

24.10.2014

”Ora de ecologie”, parte a campaniei „EcoAtitudine=Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, a debutat, săptămâna aceasta, în 111 școli din zece județe din ţara noastră. Evenimentul constă într-un spectacol de magie, susținut de Mister Eco, personaj care atrage atenția elevilor prin trucuri special concepute în spiritul campaniei care are în vedere colectarea selectivă a deșeurilor.

Spectacolul prezintă importanța transformării deșeurilor în materii prime printr-o analogie cu o temă de basm: ”iubirea unei prințese pentru un prinț ce i s-a înfățișat inițial sub formă de broască”.

În prima parte a săptămânii spectacolul a fost vizionat de elevii din București și județele Ilfov, Vrancea, Buzău și Târgoviște, Mister Eco urmând să viziteze astăzi Județul Prahova, luni Județul Argeș, iar marţi Județul Gorj.

EcoAtitudine, cel mai amplu program de educație ecologică destinat elevilor claselor 0 – VIII, se va desfăşura până în anul 2020, campania vizând conştientizarea importanței colectării selective a deşeurilor.

”Grija față de mediu trebuie să devină o deprindere intrinsecă atȃt pentru cei peste 1.000.000 de elevi vizați, cȃt şi pentru profesori, dar și toți cei care vor fi implicați ȋn campania EcoAtitudine”, au explicat realizatorii campaniei.