Stiri: Social

Ora de iarnă 2021. Când se schimbă ora de iarnă 2021. Schimbare ora de iarnă 2021. Când se trece la ora de iarnă 2021

Ora de iarnă 2021. Când se schimbă ora în România?

18.09.2021

Ora de iarnă 2021. Când se schimbă ora de iarnă 2021. Schimbare ora de iarnă 2021. Când se trece la ora de iarnă 2021. În ultimul weekend din luna octombrie, România trece la ora de iarnă! Acest lucru înseamnă că trebuie să potrivim ceasurile după ora oficială a țării noastre. Mai exact, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 spre 31 octombrie, ora patru devine ora trei.

Dispozitivele inteligente, telefoane, laptopuri, tablete, calculatoare, sunt setate astfel încât să facă automat trecerea la noua oră.

Schimbarea orei se face de două ori pe an, în martie şi octombrie. În luna martie se trece la ora de vară, iar atunci ceasul se dă cu o oră inainte. În luna octombrie ceasul trebuie dat cu o oră în urmă.

Ora de iarnă 2021. Când se schimbă ora de iarnă. Schimbare ora de iarnă. Când se trece la ora de iarnă 2021. Decizia Parlamentului European

Cu toate că unele persoane au crezut că se renunță la schimbarea orei, acest lucru nu se va întâmpla în acest an. România nu a luat încă o decizie în acest sens. Oricum, dacă țara noastră va decide să renunțe la schimbarea orei, România va trebui să păstreze ora de iarnă care este, de fapt, ora oficială.

Parlamentul European a anunțat încă din luna martie a anului 2019 că susține propunerea privind renunțarea la schimbarea orei de vară. Aşadar, anul 2021 ar putea fi ultimul an cu o schimbare sezonieră a orei la nivelul Uniunii Europene.

Totuși, statele membre își vor menține dreptul de a decide asupra fusului orar propriu. Astfel, urmează ca pe viitor și România să ia o decizie în acest sens.

Statele din Uniunea Europeană care decid să rămână la ora standard (ora de iarnă) își vor putea modifica ora pentru ultima dată în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din octombrie.

Ce spun medicii despre schimbarea orei?

Medicii afirmă că schimbarea orei ne poate afecta organismul şi starea de spirit. Cei mai afectaţi de această modificare a timpilor de somn sunt bătrânii şi copiii.

Adaptarea totală a organismului la noua oră are loc în aproximativ două săptămâni. Pentru a trece mai ușor la ora de iarnă este bine să reduci consumul de cafea, ceai negru sau energizante.

Citește și Topul celor mai verzi oraşe din lume