Stiri: IT&C

Orange lansează tehnologia Passpoint, în premieră pentru România

26.03.2014

Orange lansează tehnologia Passpoint, în premieră pe piața din România, începând de ieri, utilizatorii putându-se conecta la hot spot-urile Orange fără nume de utilizator și parolă. Acesta este un nou pas prin care compania își continuă strategia de digitalizare, cu ajutorul căruia oferă acces facil la internet pentru toți clienții săi.

”Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din Europa compatibile Passpoint, în care autentificarea se realizează fără nume de utilizator și parolă, ci doar cu ajutorul cartelei SIM a clienților. Folosirea acestei tehnologii permite conectarea și autentificarea automată a utilizatorilor, în timp ce asigură cel mai înalt grad de securitate a informației într-o rețea Wi-Fi, posibil în acest moment”, au explicat reprezentanții companiei, într-un comuniat de presă.

Astfel, persoanele care folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii – terminale cu iOS7 sau anumite telefoane Samsung cu sistem de operare Android – se vor conecta automat și în mod securizat în orice hot spot Orange, dacă aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi.

Accesul se realizează fără să fie necesară o configurare prealabilă, singura condiție ce trebuie îndeplinită este ca interfața Wi-Fi să fie deschisă.

Utilizatorii ce nu dețin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suportă protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta dacă selectează manual acest tip de autentificare la prima încercare de conectare la rețea. Ulterior primei autentificări, toate conectările se vor realiza automat.

În plus, orice utilizator de servicii de telefonie mobilă, indiferent de rețeaua pe care o are, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea făcându-se prin portal, iar parola se primește prin SMS.