Stiri: IT&C

Orange preia Telekom

Orange România preia 54% din acţiunile Telekom Romania Communications

09.11.2020

Orange România a anunţat că a semnat acordul pentru achiziţia pachetului majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications (TKR), tranzacţie care va accelera, în mod semnificativ, strategia companiei de a deveni prima alegere a clienţilor pentru servicii convergente pe piaţa locală.

Orange preia Telekom. Preţul de achiziţie

Orange va plăti un preţ de achiziţie total de 268 milioane euro, fără exces sau deficit de trezorerie netă şi considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacţiei, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane euro, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications şi incluzând baza de clienţi convergenţi.

OTE îşi păstrează statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications (TKRM).

La finalizarea acesteia, valoarea netă rezultată în urma tranzacţiei va fi distribuită acţionarilor.

Tranzacţia nu este estimată a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE.

Orange preia Telekom. Competitivitate

Preluarea Telekom Romania Communications de către Orange România va determina o creştere a competitivităţii în piaţă. Aceasta va securiza, totodată, viitorul companiei prin investiţii pe termen lung, prin sprijinirea transformării digitale a economiei şi societăţii româneşti. Totodată, va oferi, astfel, perspective stabile şi pozitive pentru angajaţii săi.

Ce spune conducerea OTE

„Vânzarea participaţiilor deţinute în Telekom Romania Communications este o decizie strategică luată în contextul redefinirii priorităţilor şi planurilor de creştere ale Grupului OTE, pentru a sprijini dezvoltarea grupului şi a genera valoare pentru toate părţile implicate. OTE a investit semnificativ de-a lungul anilor pentru a sprijini performanţa Telekom Romania rămâne pe piaţă prin Telekom Romania Mobile Communications. Achiziţia TKR de către Orange România va asigura creştere pe viitor. Aceasta setează premisele consolidării competitivităţii pe piaţă în beneficiul clienţilor şi pe cele ale transformării digitale ale economiei şi societăţii româneşti”, spune Michael Tsamaz, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al OTE.

Citeşte şi Titluri de stat pentru populaţie. Anunţul făcut de Ministerul de Finanţe