Stiri: Logistica

Orar de iarnă TAROM 2023/2024

Orar de iarnă TAROM 2023/2024: Ce zboruri are compania aeriană?

02.11.2023

Orar de iarnă TAROM 2023/2024. Compania a anunțat că a intrat în vigoare orarul de iarnă în transportul aerian. Astfel, pentru sezonul de iarnă 2023/2024 Compania TAROM oferă pasagerilor săi 69 de destinații operate împreună cu partenerii săi și 27 de destinații operate cu aeronave proprii TAROM, însumând 247 de frecvențe săptămânale.

Zboruri

Compania TAROM va opera zboruri zilnice către Londra şi Madrid, iar pentru destinațiile Bruxelles, Atena și Tel Aviv a programat 6 frecvențe săptămânale. Din motive de siguranță, zborurile către destinația Tel Aviv sunt suspendate până în data de 21 noiembrie 2023, urmând ca reluarea operării comerciale să fie analizată în funcție de situația din Israel.

Oferta de călătorie către destinația Paris include 30 de zboruri săptămânale operate împreună cu partenerul Air France, dintre acestea 2 zboruri zilnice sunt operate cu aeronave TAROM. Tot o operare de două zboruri zilnice este prevăzută și pentru destinația Amsterdam. Operarea către destinația Nisa a fost menținută cu caracter sezonier, cu două frecvențe săptămânale, în perioada 15 decembrie 2023 – 15 ianuarie 2024, pentru a răspunde cererii de călătorie în perioada sărbătorilor de iarnă.

Pentru Istanbul, Compania TAROM își propune operarea unui număr de 17 zboruri săptămânale. În plus, în parteneriat cu compania Turkish Airlines, oferta este de 5-6 zboruri zilnice.

Destinația Frankfurt are prevăzute pentru sezonul de iarnă un număr de 10 frecvențe săptămânale și un număr de 4 frecvențe săptămânale sunt prevăzute pentru destinațiile Praga, Roma și Cairo, în cazul ultimei din 20 decembrie 2023 se adaugă o frecvența săptămânală.

Zborurile tradiționale din zona Orientului Mijlociu

Zborurile tradiționale din zona Orientului Mijlociu, respectiv Amman și Beirut își mențin numărul de frecvențe operate în sezonul de vară 2023, respectiv 3 frecvențe săptămânale.

Orar de iarnă TAROM 2023/2024. Aeronave ATR

Pe lângă operarea cu aeronave de tip jet, Boeing și Airbus aflate în flotă, compania TAROM va opera cu flota de aeronave ATR un număr de 117 rotații săptămânale.

Astfel operarea către destinația Chișinău cuprinde un număr de 21 de frecvențe săptămânale, iar Budapesta un număr de 11 frecvențe.

Oferta de zboruri către destinația Belgrad cuprinde un număr de 15 zboruri săptămânale operate în parteneriat cu Air Serbia.

Către destinația Sofia sunt prevăzute 5 zboruri săptămânale și 2 zboruri săptămânale către destinația Salonic.

Destinații interne

Compania TAROM a programat pentru orarul de iarnă 2023/4 un număr de 76 frecvenţe pe săptămână către destinațiile interne ale României, care răspund cererii de călătorii de afaceri sau turism și asigură în egală măsură conectivitatea cu zborurile externe, astfel:

  • 23 către Cluj-Napoca
  • 22 către Timişoara
  • 26 către Iaşi
  • 9 către Suceava
  • 14 către Oradea
  • 4 către Baia Mare
  • 2 către Satu Mare

Operarea pe destinațiile interne este prevăzută alternativ cu aeronave jet şi ATR, capacitatea fiind adaptată cererii.

Citește și Zboruri Wizz Air din Cluj-Napoca. Compania aeriană anunță noi curse