Stiri: Sanatate

Oraşul cu cele mai bune facilităţi medicale din România

29.03.2017

Cu 16 spitale de stat şi private, alături de alte peste 90 de cabinete private şi zeci de farmacii, Oradea, reşedinţa şi cel mai mare oraş din judeţul Bihor, a fost desemnat că fiind centrul urban cu cele mai bune facilităţi medicale din România, potrivit studiului Storia.ro.

Clasamentul continuă cu oraşele Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Baia Mare, Piteşti şi Cluj-Napoca. Capitala ocupă locul 9 în topul oraşelor cu cele mai bune facilităţi medicale din România. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase oraşe din punctul de vedere al facilităţilor medicale se numără Giurgiu, Focşani, Tulcea, Călăraşi, Constanţa, Bacău şi Vaslui.

La nivel de regiuni istorice, Banat a fost desemnat de 8.332 de români că fiind regiunea cu cele mai bune facilităţi medicale, fiind urmată de Maramureş, Crişana şi Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul percepţiei locuitorilor faţă de facilităţile medicale în oraşele şi cartierele lor a fost obţinut de Dogrogea, Moldova şi Muntenia. Zona Bucureşti şi Ilfov se află la mijlocul clasamentului.

În general, oraşele cu un număr mare de locuitori, cu un Produs Intern Brut ridicat şi o rată a şomajului scăzută au fost considerate şi oraşele cu cele mai bune facilităţi medicale. La polul opus, cele mai dezavantajoase oraşe din punct de vedere al facilităţilor medicale au în medie sub 100.000 de locuitori şi o rată a şomajului ridicată.