Oregon Park, închiriat în proporție de aproximativ 80%

10.07.2017

Proiectul Oregon Park, al dezvoltatorului imobiliar Portland Trust, se apropie de o rată de ocupare de 80% în clădirile A și B din cadrul complexului de birouri din zona Barbu Văcărescu, construcții care reprezintă prima fază de dezvoltare a proiectului. Acest procent a fost atins datorită celor șase noi chiriași din clădirea B, care au semnat contracte pentru ocuparea unor spații de birouri ce se întind pe 14.000 mp, din totalul de 24.500 mp disponibil în clădirea B.

Ansamblul Oregon Park, în forma sa actuală (clădirile A și B), va fi închiriat complet până la finalul lui 2017, conform estimărilor reprezentanților Portland Trust. Cele două clădiri au împreună o suprafață închiriabilă netă de 44.500 mp, dintre care 35.000 mp, reprezentând circa 80% din suprafața totală, sunt deja închiriați.

Clădirea A, finalizată în septembrie 2016, are o suprafață totală închiriabilă de 20.500 mp, iar spațiile de birouri au fost ocupate integral de către compania americană Oracle. La parterul clădirii A se găsește restaurantul Stradale, deschis de compania de event catering Flavours, care ocupă 500 mp.

Cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 24.500 mp, clădirea B a fost predată primilor chiriași începând din februarie 2017. Primul chiriaș oficial este compania Kambi – furnizor de servicii premium de pariuri sportive la cheie pentru operatorii B2C – care a ales Oregon Park pentru a deschide primul birou din România, ce ocupă o suprafață de 1.200 mp.

Ulterior, două etaje ale clădirii B au fost închiriate de Deloitte, unul dintre cei mai importanți jucători ai pieței firmelor de consultanță fiscală și audit, cei 6000 mp fiind destinați noii sale divizii dedicată serviciilor în tehnologia informației: Deloitte Tehnologie.

Ceilalți chiriași care au semnat deja contracte pentru spații în clădirea B sunt: Medicover, operatorul privat de servicii medicale; Markant AG, compania elvețiană ce oferă servicii de intermediere între retaileri și producătorii din industria alimentară; postul de radio Europa FM, parte a grupului francez Lagardere Active Radio International; Euler Hermes, parte a Allianz Group, unul dintre cei mai mari asiguratori la nivel mondial.

Reprezentanții Portland Trust sunt implicați în prezent în discuții avansate cu privire la închirierea suprafeței rămasă disponibilă în clădirea B din Oregon Park.

„Suntem foarte mulțumiți de modul în care Oregon Park s-a dezvoltat în cadrul zonei de birouri Barbu Văcărescu, care este printre cele mai moderne din capitală. Am gândit acest proiect cu grijă, în așa fel încât să îndeplinească ceea ce noi considerăm ca fiind cele mai importante criterii pentru acest segment de piață: durata mare de viață a clădirilor, concentrarea pe un consum scăzut de energie și pe protejarea mediului înconjurător și, nu în ultimul rând, situarea complexului în cea mai dinamică zonă de clădiri de birouri din București. Construim spații de birouri la cele mai înalte standarde de calitate, pentru a le oferi chiriașilor noștri un mediu de lucru peste normele actuale ale pieței. Suntem mândri de ceea ce am obținut până acum și încântați că Oregon Park a început deja să primească aprecierea pieței și calcă vertiginos pe urmele Floreasca Park, unul dintre cele mai premiate proiecte ale noastre, atât la nivel local, cât și internațional. Principala noastră preocupare în următoarea perioadă este să închiriem integral spațiile vacante din clădirea B și să construim clădirea C la același nivel calitativ ca al celorlalte două”, a declarat Florin Furdui, Country Manager al Portland Trust în România.

Cea de-a doua fază a proiectului constă în dezvoltarea clădirii C, care va dispune de o suprafață brută închiriabilă de 24.500 mp și va fi construită în oglindă față de clădirea B. Lucrările la cea de-a treia clădire vor începe în această toamnă și au ca termen de finalizare trimestrul al patrulea din 2018. Cele trei construcții din complexul Oregon Park vor ocupa împreună o suprafață netă închiriabilă de circa 69.000 mp.

Oregon Park a câștigat recent premiul pentru “Cel Mai Bun Ansamblu de Birouri pentru Servicii BPO/ SSC din București” în cadrul celei de-a treia ediții a “Romanian Outsourcing Awards for Excellence”. Proiectul a primit și o nominalizare pentru premiul “Programul de eficiență energetică al anului”, care a fost decernat cu ocazia “Galei premiilor de excelență în energie – Romanian Energy Awards 2017“ ce a avut loc la finele lunii mai.

 

 

Citiți și despre: