Slide

Stiri: Sanatate

Organizarea Ministerului Sanatatii

O nouă schimbare în organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății

12.04.2022

Organizarea Ministerului Sănătății. Executivul a aprobat HG pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății. Astfel, cei 2.000 de specialiști angajați în perioada stării de alertă declarată în contextul pandemiei COVID-19 în direcțiile de sănătate publică și în serviciile de ambulanță vor putea fi menținuți în sistemul de sănătate.

Organizarea Ministerului Sănătății. Examene pentru ocuparea posturilor

Prin Hotărârea aprobată de Guvern, a fost stabilit cadrul legal pentru organizarea examenelor în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată pentru personalul angajat pe perioada stării de alertă pe cele 2.000 de posturi aprobate pentru personalul contractual din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului Bucureşti și al serviciilor de ambulanță județene și Serviciului de Ambulanță Bucureşti – Ilfov.

Eficientizarea activităţii Ministerului Sănătăţii

De asemenea, documentul aduce o serie de modificări ale structurii organizatorice. Se are în vederea eficientizarea activității și creşterea capacității administrative a Ministerului Sănătății.

În cadrul ministerului se va înființa o structură de specialitate în vederea implementării reformelor și de monitorizare a stadiului de îndeplinire a țintelor și jaloanelor cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba de mecanismul prin care România poate accesa fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul PBRR.

Citeşte şi Programele naţionale de sănătate 2022. Hotărârea adoptată de Guvern