Oscar Downstream aniversează 15 ani în România

15.06.2016

Distribuitorul de carburant Oscar Downstream aniversează, astăzi, 15 ani de prezenţă în România. Având o infrastructură logistică modernă și extinsă care include o capacitate de stocare proprie de 50.000 mc și o flotă de 48 autocisterne, compania îşi susține promisiunea de calitate făcută clienților prin identificarea de soluții personalizate și un flux controlat în cadrul lanțului logistic integrat.

“În cei 15 ani de activitate, prin evoluția afacerilor pe care le conduc, clienții ne-au dat cele mai prețioase lecții despre cum să ne comportăm astfel încât să reușim să le satisfacem cele mai exigente nevoi, iar pentru asta dorim să le mulțumim. Le datorăm de asemenea faptul că am devenit unul dintre principalii furnizori de carburant din România, în condițiile în care nu avem unitați de rafinare, o realizare cu care întreaga echipă Oscar se mândrește”, au afirmat reprezentanţii companiei.

Afacerile companiei includ ca segmente principale, distribuția clasică prin carduri de carburant Oscar Downstream în rețeaua proprie de 31 de stații și distribuția de carburanți printr-o retea de 1500 de stații de incintă instalate direct la client, la nivel național.

Cu toate că cifra de afaceri a cunoscut o uşoară scădere în ultimii doi ani pe fondul fluctuatilor preţului la carburant și a introducerii supra-accizei în anul 2014, ajungând la un nivel de 390 milioane euro la finalul anului 2015, volumele vândute au crescut și îşi păstrează acest trend datorită concentrării pe vânzarea directă către clienții finali.

Pentru 2016, compania va continua să se concentreze pe segmentul B2B, obiectivul Oscar Downstream fiind de a-şi menţine poziția de lider de piață pe segmentul stațiilor de incintă și de a depăşi 2.000 de unități instalate.

„În curând vom propune un nou serviciu integrat cu care sperăm să satisfacem cele mai exigente nevoi și care îmbină avantajul costurilor reduse, oferit de stațiile de incintă cu beneficiile unui control riguros al alimentărilor oferit de sistemul de carduri de carburant”, a mai spus reprezentanţii Oscar Downstream.

Pe termen mediu, compania urmăreşte ca în 2018 să ajungă la 800.000 tone vândute pe an. Din punct de vedere al indicatorilor financiari, Oscar Downstream tinţeşte o valoare EBITDA de 35 milioane de euro.

„Planurile de viitor sunt foarte ambițioase deoarece ajungând în acest punct de dezvoltare și un nivel de maturitate al afacerii, în care lucrurile sunt clare, organizate și stabile, pasul așteptat de toată lumea este intrarea pe piața de Retail. Ne propunem ca în curând să ducem în B2C, profesionalismul pe care l-am demonstrat și promovat în B2B. Având în vedere investițiile în logistică, ne propunem o cotă de piață ambițioasă în următorii ani, atât prin dezvoltări greenfield cât și prin preluarea de stații white și de ce nu a unui jucător prezent”, potrivit reprezentanţilor companiei.

 

 

Citiți și despre: