Stiri: Energie

Oscar Downstream are un nou director general

05.07.2016

Începând cu luna iulie, anul curent, Oscar Downstream are un nou director general. Astfel, conform companiei, Ovidiu Irimieș vine la cârma Oscar Downstream aducând cu sine o experiență de peste 16 ani în industria petrolieră.

Acesta deţine o experiență remarcabilă în industria de petrol și gaze acumulată din anul 1999 până în prezent, prin prisma funcţiilor de management în vânzări, aprovizionare și logistică în companii ca Shell Romania, MOL Romania și MOL Group. În plus, noul CEO al Oscar Downstream a coordonat de-a lungul anilor mai multe proiecte strategice de integrare și extindere a operațiunilor comerciale și logistice atât în România cât și în țări din Europa Centrală şi de Est.

Cunoștințele avansate ale sale în industria țițeiului și gazelor din perspective operaționale și strategice sunt susținute de un certificat de management în petrol și gaze obținut la Thunderbird School of Global Management și o diplomă în management financiar al ACCA Glasgow.

Noul director general preia conducerea companiei într-un moment aniversar, Oscar Downstream sărbătorind pe data de 15 iunie 2016, 15 ani de activitate.

Ovidiu Irimieș va avea un rol foarte bine determinat, acela de a pune în practică strategia de dezvoltare a firmei pe termen mediu și lung, ca urmare a investițiilor recente în infrastructura logistică.

„Provocarea principală a acestui rol constă în implementarea proiectelor strategice concomitent cu finisarea unei culturi organizaționale care să rezide în ansamblul valorilor, așteptărilor și viziunii companiei, cu accent pe managementul performanței. În noua formulă, guvernanța corporativă este de asemenea privită ca un element cheie cu rolul de a ajuta organizația să îşi crească performanţele economice şi competitivitatea, pe termen lung. Ovidiu este recunoscut ca având extraordinare abilități de management și leadership. Am toată încrederea că va reuși cu succes să consolideze echipa Oscar Downstream și împreună să atingem orizonturi noi și performanțe notabile”, declară Alin Niculae, proprietarul afacerii.

La 15 ani de la înființarea companiei, Oscar Downstream are ca segmente principale de activitate distribuția clasică prin carduri de carburant Oscar Downstream în rețeaua proprie de stații și distribuția de carburanți printr-o rețea de 1500 de stații de incintă instalate direct la client, la nivel național. Totalul volumelor vândute în ultimii ani au crescut și își păstrează acest trend datorită concentrării pe vânzarea directă către clientul final, în timp ce vânzările făcute prin licitații publice au scăzut sub 10%.

“Potențialul Oscar Downstream este extraordinar. Având o bază solidă consolidată în ultimii 3 ani de infrastructură logistică, compania își asumă obiective ambițioase prin programe de dezvoltare ce urmăresc 4 direcții strategice, respectiv vânzări de 800.000 t, 35 milioane euro EBITDA, diversificare în retail și extindere regională. Penetrarea segmentului de retail, punând accent pe comportamentul de cumpărare al consumatorului final așa cum suntem obișnuiți să o facem din B2B, este un moment mult așteptat atât de către noi cât și de către clienți pentru care suntem deja pregătiți din punct de vedere logistic. Ne propunem să atingem și pe acest segment o cotă de piață semnificativă în următorii 5 ani atât prin dezvoltări greenfield, cât și prin preluarea de stații white și, de ce nu, a unei rețele existente. Relația cu angajații, responsabilizarea acestora față de companie, crearea unui mediu de lucru plăcut și motivațional, identificarea potențialului și evoluția profesională, sunt de asemenea elemente pe care le consider esențiale pentru succesul afacerii. Pornesc la drum cu încrederea că împreună vom reuși să atingem următorul nivel de dezvoltare și să ne îndeplinim obiectivele strategice asumate. Îmi doresc ca alături de mine echipa Oscar să ajungă să fie recunoscută ca fiind cea mai performantă din industrie. Ne vom evalua atât prin rezultatele operaționale cât și prin măsura în care promovăm și atragem talent atât din cadrul organizației cât și din exteriorul acesteia”, a afirmat noul CEO Oscar Downstream.