Slide

Stiri: Logistica

Otopeni, în topul aeroporturilor europene privind creşterea numărului de pasageri

12.08.2015

Aeroportul Internațional Henri Coandă București a fost clasat de Airports Council International – Europe pe locul patru în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primul semestru al anului, la categoria celor care au avut între 5 și 10 milioane de pasageri.

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Milano-Bergamo, Porto și Glasgow, iar locul 5 a fost ocupat de Budapesta.

La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Madrid, Istanbul Ataturk, Londra Gatwick, Amsterdam și Barcelona.

La categoria 10 — 25 de milioane de pasageri, primele locuri au fost ocupate de aeroporturile Atena, Londra Stansted, Istanbul Sabiha Gokcen, Dublin și Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri topul este format din Santorini, Sibiu, Cluj, Astrahan — Rusia și Azore — Ponta Delgada.

Compania Națională Aeroporturi București a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2015, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de peste 4,217 milioane de pasageri și 52.116 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat peste 4,215 milioane de pasageri și 46.426 mișcări de aeronave, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București.