OTP Consulting România și Universitatea Politehnica din București au anunţat rezultatele, pentru primele șase luni, ale proiectului multi-regional “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia”.
Proiectul OTP Antreprenor s-a dovedit a fi de real interes pentru tinerii antreprenori care doresc să înceapă o afacere. Până acum a atras peste 10 000 de persoane interesate de beneficiile auto-angajării şi iniţiativei antreprenoriale.
În plus, pe lângă numărul considerabil de înscrieri în grupul ţintă, aproximativ 600 de solicitări, dintre care 400 de cereri de înscriere completate până în prezent, caravana de promovare a atras în drumul ei prin Oltenia (Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Craiova, Slatina, Râmnicu Vâlcea) și București, nu mai puțin de 2 500 de persoane interesate de antreprenoriat.
“ OTP Antreprenor este unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de OTP Consulting în ultimii ani, care a generat şi avem încredere că va continua să genereze efecte pozitive pe termen lung, atât la nivelul grupului țintă, cât și al comunităților economice din cele două regiuni de dezvoltare, Bucureşti-Ilfov și Sud-Vest Oltenia. Serviciile integrate de consultanţă pe care le oferim susțin dezvoltarea cunoștințelor și abilităților necesare formării antreprenorilor de succes, un vector important de creștere economică”, a declarat Agoston Olti, CEO OTP Consulting România.
În urma concursului de idei de afaceri au fost desemnate câștigătoare 40 de idei de afaceri din domenii precum IT, media și publicitate, design și arhitectură, comerț, turism, industrii creative sau alte activități recreative și distractive.
Cei 40 de antreprenori câștigători din județele Gorj (2), Mehedinți (2), Vâlcea (2), Olt (4), Dolj (6), Ilfov (3) și București (21). Aceștia sunt în procent de 50% studenți, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. De asemenea, 18 din cele 40 de proiecte aparțin segmentului de antreprenoriat feminin.
Toți câștigătorii vor avea la dispoziție câte 10.000 de euro, fonduri nerambursabile, cu care în perioada următoare își vor înființa și operaționaliza noile firme (start-up-uri).
În cadrul proiectului, au fost organizate şi două sesiuni de conștientizare, prima desfășurată la Universitatea Politehnica din Bucureșt, cea de-a doua la Centrul de consultanţă din str. Petre Herescu.