Stiri: Agricultura

Plati pentru fermieri 2020

OTP Bank a semnat convenţiile cu APIA pentru prefinanţarea subvenţiilor agricole

02.09.2016

OTP Bank a semnat convenţiile cu APIA şi Fondurile de Garantare şi oferă credite pentru dubla prefinanţare a subvenţiilor APIA. Astfel, fermierii care solicită finanţări pentru efectuarea lucrărilor agricole pot obţine un avans de până la 140% din cuantumul subvenţiei pe suprafaţă pentru acest an.

În baza acestor convenţii, nu sunt necesare garanţii suplimentare.

Prin acest acord, OTP Bank finanţează plăţile cuvenite din Schema de Plată Unică pe Suprafaţă – SAPS, plata redistributivă, plata pentru înverzire şi din măsurile compensatorii de dezvoltare rurală.

Procesul de acordare a acestor credite este unul simplificat şi standardizat din punct de vedere al documentaţiei şi garanţiilor solicitate, OTP Bank oferind servicii de consultanţă gratuită.

„Agricultura continuă să ocupe o poziţie strategică în portofoliul OTP Bank România. Dezvoltăm şi îmbunătăţim în mod constant gama de produse şi servicii adresate clienţilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol, oferindu-le soluţii complete, prin produse de finanţare simple şi eficiente şi consultanţă de specialitate. Creditul pentru dubla prefinanţare a subvenţiilor APIA este o facilitate unică în acest moment în Romȃnia, prin caracteristicile specifice, respectiv prefinanţarea subvenţiilor pentru o perioadă de doi ani, inclusiv contribuţia proprie în cadrul proiectelor finanţate prin Fonduri Europene”, a declarat Roxana Hidan, directorul Direcţia IMM din OTP Bank România.