Centru servicii bancare

OTP Bank România anunţă o creştere considerabilă a profitului

13.08.2018

OTP Bank România a înregistrat, în prima jumătate a anului 2018, un profit consolidat ajustat după impozitare de 19,7 milioane lei (1,4 miliarde HUF), cu 59% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a avansat cu 12% de la an la an, susținută de o creditare robustă pentru persoane fizice și corporații.

Pe de altă parte, segmentul corporativ a fost principalul motorul al creșterii, cu un avans de 23% față de 2017.

Segmentul retail a contribuit, de asemenea, la creșterea cu 8% față de anul precedent. În ceea ce privește împrumuturile noi, în semestrul I creditele ipotecare s-au îmbunătățit cu 11%, în timp ce vânzările de credite pentru nevoi personale au crescut cu 15%.

În plus, extinderea portofoliului de credite performante a avut un impact pozitiv asupra veniturilor trimestriale, în timp ce marja netă a dobânzii a rămas stabilă.

Costurilor totale de risc s-au ridicat, în perioada analizată, la 37,2 milioane lei (2,58 miliarde HUF), scăzând cu 41% față de aceeași perioadă a anului trecut, variație datorată modificării provizioanelor din al doilea trimestru.

OTP Group a înregistrat, per total, în prima jumătate a anului 2018 un profit ajustat de 2,2 miliarde lei (492 milioane EUR, 154,6 miliarde HUF), o creștere de 16% de la an la an, în timp ce contribuția la profit a subsidiarelor străine s-a îmbunătățit vizibil, la 39% în semestru I 2018, față de 33% în aceeași perioadă a anului trecut.

 

 

 

Citiți și despre: