Stiri: Finante

OTP Bank România are un nou CEO

OTP Bank România are un nou CEO

14.06.2019

OTP Bank România are un nou CEO. Gyula Fatér a preluat această funcție începând cu data de 13 iunie 2019. Acesta deține peste 27 de ani experiență în domeniul bancar. Gyula Fatér este un profesionist cu peste 27 de ani de experiență internațională în managementul bancar, care a condus cu succes de la start-up-uri până la bănci de top din Europa Centrală și de Est.

Ce experiență deține noul CEO al OTP Bank România?

În perioada 1992 – 2000, acesta a fost CEO al Europool Investment Fund Management. Din anul 2000 s-a alăturat Budapest Bank Group. Acesta a avut funcția de CEO al Budapest Fund Management. A ocupat această poziție până în 2014.

Între 2006 și 2009, el a fost responsabil de supravegherea regională a opt țări, în calitate de Manager de Capital și Investiții. Începând din 2009, Gyula Fatér a asigurat și managementul produselor de retail la Budapest Bank. În ultimii 4 ani a fost Head of Consumer în cadrul aceleiași bănci.

Ce spune noul CEO al OTP Bank România?

„În primul rând, vreau să menționez faptul că am găsit aici o echipă de profesioniști redutabili, ce a contribuit la o evoluție solidă a băncii. Preiau managementul unui business competitiv, ce a urcat, în 2018, în top 10 bănci din România. În același timp, sunt încântat de oportunitatea pe care OTP Group mi-a oferit-o, România fiind o piață cu mult potențial, pe care îl vom valorifica din plin. Vom continua pe calea creșterii principalelor segmente de business prin dezvoltarea de noi proiecte competitive de retail și prin digitalizarea accelerată a proceselor”, a afirmat Gyula Fatér, OTP Bank România.

Misiunea lui Gyula Fatér

În timp ce OTP Bank România celebrează 15 ani de activitate pe piața locală, iar OTP Group are deja 70 de ani de activitate în industria bancară, Gyula Fatér își începe mandatul cu obiectivul de accelerare a creșterii băncii. Acesta va pune accent pe consolidarea poziției grupului în România și în regiune.

OTP Bank România a avut o dezvoltare durabilă pe parcursul anului 2018. Compania a raportat creșteri organice ale indicatorilor cheie, începând de la activitatea de creditare la rata capitalul propriu, și până la lichiditatea pe termen scurt.

Astfel, anul trecut banca s-a clasat pe locul nouă pe piața bancară locală, în funcție de active. Per total, OTP Bank România avea o cotă de piață de 2,46% în decembrie 2018, potrivit datelor BNR.

Citește și S-a finalizat prima fază a extinderii centrului comercial TOM Constanța. Ce magazine noi va avea mall?