Stiri: Finante

OTP România a mai pierdut un proces cu un client cu credit în franci elveţieni

08.10.2015

OTP România a pierdut un nou proces vizând plata ratelor unui credit în franci elveţieni la cursul valabil în ziua semnării contractului de împrumut. Astfel, printr-o decizie pronunţată ieri, Tribunalul Bucureşti a obligat OTP România şi OTP Ungaria să încaseze ratele unui credit în franci elveţieni, aparţinând unor clienţi ai avocatului Avram Codruţ, la cursul de 2,3090 lei/CHF, valabil în momentul semnării contractului şi să restituie toate sumele achitate în plus rezultate din diferenţa de curs valutar, sume la care se adaugă dobânda legală.

În plus, instituţia de creditare este obligată să plătească cheltuielile de judecată efectuate de către reclamanţi.

„Această sentinţa a fost pronunţată miercuri, 07 octombrie 2015, în dosarul nr. 11309/3/2015 şi vizează “îngheţarea cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea plăţilor în temeiul contractului sus menţionat, la valoarea de la momentul semnării contractului, respectiv, la valoarea 2,3090 lei/CHF. Obligă pârâtele să procedeze la calcularea ratelor aferente contractului de credit sus menţionat funcţie de valoarea leu/CHF de la momentul semnării contractului, respectiv, la valoarea 2,3090 lei/CHF, aceste rate urmând să fie recalculate de la dată semnării contractului şi până la sfârşitul perioadei de contractare, (contractul fiind încheiat la dată de 20.01.2008, pentru o perioada de 198 de luni), reclamanta urmând să achite ratele aferente creditului contractat la valoare leu/CHF anterior menţionată”, conform deciziei instanţei.

Soluţia pronunţată confirmă alte soluţii similare pronunţate în dată de 1 iulie, în dosarul nr. 11552/3/2015, împotriva OTP şi în data de 1 octombrie în dosarul nr. 11307/3/2015, împotriva Credit Europe. În dosarele menţionate, reprezentarea a fost asigurată de către Cabinet de avocat Avram Codruţ.