Slide

Sanatate

OVIDIUS CLINICAL HOSPITAL

Ovidius Clinical Hospital, nucleu de performanță medicală dobrogeană

01.10.2018

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 43 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Ovidius Clinical Hospital, primul spital multidisciplinar privat din SE României, model de excelență în îngrijirea pacienților. Ovidius Clinical Hospital, inițiativă apărută în urmă cu mai bine de patru ani în peisajul medical dobrogean, primul spital multidisciplinar privat din sud-estul României, își continuă și astăzi evoluția într-un vizibil trend ascendent, grație dăruirii și pasiunii de care dau dovadă în fiecare moment membrii echipei. “Ovidius Clinical Hospital a apărut din dorinţa de a oferi un act medical de calitate pacienţilor. Prioritatea principală este omul, iar aici, în spitalul nostru, întreaga echipă medicală este dedicată acestuia şi nevoilor sale”, a declarat Ș.L. Dr. Nicolae Ciufu, Director Medical, Medic primar chirurgie generală, Membru fondator Ovidius Clinical Hospital.

Cei mai buni profesioniști din domeniu, reuniți în cadrul acestui nucleu de performanță medicală, și-au îndeplinit astfel visul de a oferi pacienților și comunității din care fac parte servicii medicale la standarde europene, având la dispoziție dotare materială pe măsură, toate pentru a respecta misiunea declarată de “Excelență în îngrijirea pacienților”.

Fiind un proiect gândit și dezvoltat de o echipă de medici, fiecare aspect legat de eficientizarea actului medical este foarte bine stabilit și pus la punct, pentru a oferi pacienților tratamente eficiente, diagnostice corecte, intervenții chirurgicale de succes, toate desfășurate într-un mediu liniștit și odihnitor, ambient perfect pentru vindecare.

Echipamente și tehnologii de ultimă generație

Ovidius Clinical Hospital investește permanent în aparatură și tehnologie de ultimă oră, pentru ca pacienții să poată beneficia de rezultatele celor mai complexe și performante investigații. Ultima investiție a OCH este reprezentată de un Computer Tomograf Siemens Somatom Scope Power, care emite cu 40% mai puține radiații și care poate fi folosit atât pentru bolnavii acuți cât și pentru cei cronici. „Aparatul reprezintă cea mai nouă tehnologie Siemens pentru diagnosticarea imagistică a unei game largi de afecțiuni oncologice, pulmonare, osoase, cardiovasculare, neurologice, dar și de traumatisme. Imaginile furnizate sunt de o calitate excepțională, chiar și la pacienții supraponderali. În plus dozele de iradiere sunt reduse cu aproape 40% în cazul acestei tehnologii noi”, a declarat Ș.L. Univ. Dr. Carmen Ciufu, medic primar radiologie și imagistică medicală la Ovidius Clinical Hospital.

Ovidius Clinical Hospital este primul spital din România care a achiziționat Siemens Magnetom Sempra 1,5 T – un echipament de ultimă generație, lansat de către compania Siemens în anul 2017, care oferă investigații RM rapide și care poate realiza examinări în siguranță pentru pacienții cu implanturi metalice. Este singurul echipament RM din Constanța care are în dotare anestezie compatibilă cu câmpul magnetic cu prezența medicului anestezist, singurul aparat din Constanța care realizează scanări ale întregului corp (whole body RM).

Departamentul de imagistică de la Ovidius Clinical Hospital a fost dotat de curând cu un aparat cu tehnologie de ultimă oră în ceea ce privește rezonanța magnetică: MAGNETOM SEMPRA, lansat de Siemens în martie 2017, primul aparat de acest fel din România. Spitalul privat din Constanța are drept unul dintre principalele sale obiective achiziționarea de aparate ultra-moderne, de ultimă generație, pentru ca pacienții săi să aibă parte mereu de servicii de cea mai bună calitate.

Echipamentul de rezonanță magnetică a fost lansat în cadrul simpozionului IRM – Revoluția fizicii în diagnosticul medical, eveniment organizat de către Ovidius Clinical Hospital cu sprijinul Colegiului Medicilor din Constanța. „Scopul organizării acestui simpozion este de a aduce în atenţia medicilor din Constanţa noutăţile pe care le avem la OCH, mai exact faptul că începând cu luna octombrie 2017 pacienţii se pot adresa spitalului OCH pentru a-şi face investigaţii IRM, menționează Ș.L. Univ. Dr. Carmen Ciufu, Medic primar radiologie și imagistică medicală, Coordonatorul departamentului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul OCH.

Pentru viitor, mai exact în următorii doi ani, conducerea OCH are în plan extinderea actualului spital prin construirea și inaugurarea unei noi cladiri în imediata vecinătate a celei existente și conectată cu aceasta. Noua constructie, cu o suprafață aproximativă de 5.200 de metri pătrați desfășurați, urmează să ajute la facilitarea dezvoltării de noi linii de business, precum și la extinderea celor existente. Ca și structură, în noua construcție se vor extinde serviciile existente deja în OCH (imagistică medicală, ambulator de specialitate, spitalizare de zi și continuă în specialitatea oncologie), dar vor apărea și servicii noi, atât de necesare pacienților din zona de sud-est a țării: compartimente de radioterapie, îngrijiri paleative precum și de supleere renala (dializă)”

Prezentare generală

Ovidius Clinical Hospital dispune de 53 de paturi, trei săli de operație, compartiment de spitalizare continuă în specialități chirurgicale și medicale, compartiment de anestezie și terapie intensivă, compartiment de spitalizare de zi, laborator de endoscopie digestivă, unitate de transfuzie sanguină, sterilizare și farmacie proprie, bază de tratament, compartiment de imagistică medicală, laborator de anatomie patologică, compartiment de prevenire și combatere a infecțiilor nosocomiale, punct de recoltare probe biologice (Synevo), cabinete de consultații și dotări la cele mai înalte standarde.

“Ovidius Clinical Hospital acum există şi este prezent în peisajul medical românesc cu o echipă formată din adevăraţi profesionişti, aparatură medicală de ultimă generaţie şi o misiune: Excelență în îngrijirea pacienților noștri!“ – Ș.L. Dr. Nicolae Ciufu, Director Medical, Medic primar chirurgie generală, Membru fondator Ovidius Clinical Hospital.

Conceput să ofere îngrijiri de specialitate pacienților cu afecţiuni chirurgicale (chirurgie generală, ortopedie, urologie, neurochirugie, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, chirurgie plastică) precum şi celor cu afecţiuni medicale (medicină internă, gastroenterologie, cardiologie, diabet şi boli de nutriţie, nefrologie, endocrinologie, reumatologie, recuperare medicală), OCH vine în sprijinul pacienților prin intermediul serviciilor oferite în cadrul ambulatoriului de specialitate – 8 cabinete medicale cu 16 specialităţi şi servicii de explorări funcţionale şi imagistică medicală: servicii de endoscopie digestivă superioară, colonoscopie şi ecografie; prin compartimentul de spitalizare de zi, în cadrul căruia pacienții beneficiază de 7 paturi din care un pat ATI și compartimentul de spitalizare continuă – 12 paturi pentru spitalizare continuă în specialități medicale (medicină internă, gastroenterologie, nefrologie, cardiologie, neurologie, oncologie medicală, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, endocrinologie, reumatologie, recuperare, medicina fizică si balneologie) şi 34 paturi spitalizare continuă în specialități chirurgicale (chirurgie generală, urologie, ortopedie și traumatologie, neurochirurgie, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă) din care 5 paturi ATI.

Serviciile medicale și chirurgicale, la standarde excepționale

Serviciile de recuperare medicală, fizică și balneologie sunt asigurate prin intermediul Laboratorului de recuperare-reabilitare medical, al cărui element central este reprezentat de bazinul de hidrokinetoterapie, sala de kineto-terapie și sălile de fizioterapie. “Ovidius Clinical Hospital se angajează să ofere fiecărui pacient și familiei sale cea mai bună experiență posibilă, în condiții de maximă siguranță”, este de părere S.L. Dr. Nicolae Ciufu, fondatorul Ovidius Clinical Hospital.

Indiferent că vorbim despre activități profilactice sau curative, medicale sau chirurgicale, de investiții în tehnologie sau de organizarea de cursuri de educație pentru sănătate, OCH reprezintă un etalon de excelență în ceea ce privește serviciile oferite.

Educația medicală continuă, promisiune făcută pacienților OCH

Pentru că sănătatea pacientului rămâne pe primul plan, fiecare membru al echipei medicale din cadrul OCH participă, periodic, la cursuri și evenimente de profil, pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți în domeniu, pentru a se perfecționa și pentru a atinge standardele de performanță ce caracterizează OCH.

OCH s-a implicat în 2018 și în proiecte de educație medicală proprii, organizând, în luna Aprilie 2018, cursul de cardiologie cu tema “Importanța HTA ca factor de risc cardiovascular”, susținut de doamna Prof. Univ. Dr. Craiu Elvira, curs creditat cu puncte EMC și oferit gratuit.

 Proiecte de educație pentru sănătate și screeninguri gratuite

Cursul pentru Tratarea Obezității, organizat de OCH în luna Septembrie 2018, este destinat pacienților care doresc să cunoască mai multe informații despre soluțiile concrete pentru tratamentul obezității. Medicii specialiști ai OCH, cu o bogată și recunoscută experiență în domeniul chirurgiei bariatrice, își vor pune la dispoziția pacienților timpul și cunoștințele necesare pentru educarea și corecta lor informare, pentru a decide care sunt opțiunile disponibile de tratament, precum și așteptările pe care le pot avea. Participarea la acest curs este gratuită și se realizează doar pe baza unei înscrieri la numărul de telefon 0241 480 400.

Cursul pentru Tratarea Obezității va dezbate, printer altele, problemele și complicațiile medicale cauzate de obezitate, soluțiile pentru reducerea excesului de greutate, calcularea corectă a indicelui de masă corporală și rolul chirurgiei bariatrice în tratarea obezității

Participând la acest curs, pacienții beneficiază totodată de un voucher cadou pentru o consultație inițială gratuită la medicii specialiști în chirurgie bariatrică. Temele abordate vor viza problemele și complicațiile medicale cauzate de obezitate, soluțiile pentru reducerea excesului de greutate, calcularea corectă a indicelui de masă corporală, rolul chirurgiei bariatrice în tratarea obezității, precum și studii de caz și prezentarea a câtorva pacienți care au beneficiat de pe urma acestui tip de intervenție chirurgicală. Cursul va fi susținut de echipa de chirurgie bariatrică, formată din Dr. Serac Gabriel, Dr. Vîncă Alina și Dr. Hrițcu Mihai, având ca invitat special pe Dr. MOLDOVAN Alinamedic specialist anestezie şi terapie intensivă, care va discuta despre anestezia realizată în timpul intervenției ‘Gastric Sleeve’.

Afecțiuni grave precum ciroza hepatică sau tumorile gastrice, pancreatice sau de intestin gros, care rămân de multe ori asimptomatice un timp îndelungat, au înregistrat o creștere ca frecvență în ultimii ani, ceea ce a determinat inițierea unui program gratuit de prevenție a afecțiunilor gastrice, hepatice, bilio-pancreatice și colorectale, program coordonat de Dr. Raluca Caraivan, Medic specialist gastroenterolog.

 Școala Altfel, în cadrul OCH

 În cadrul programului Școala Altfel 2018, OCH își deschide porțile pentru elevii interesați să afle direct de la echipa medicală despre profesia de medic, despre responsabilitățile asociate dar și despre satisfacțiile acestei profesii, prezentând elevilor modalitatea de desfășurare a activităților de zi cu zi, folosind tehnologie de ultimă generație, cu dotări medicale de top.

Programul Școala Altfel a fost oferit pentru o grupă de 15-25 de elevi, care au aflat astfel ce înseamnă performanța medicală și cum se inovează în acest domeniu

 Programul a fost oferit pentru o grupă de 15-25 de elevi, care au aflat astfel ce înseamnă performanța medicală, cum se inovează în acest domeniu – atât prin crearea de noi aparate, din ce în ce mai performante, cât și prin aplicarea ultimelor tehnici medicale și chirugicale descoperite care influențează rezultatele intervențiilor, timpul de vindecare și recuperare, reducând în același timp, în mod semnificativ, riscurile asociate.

„Ovidius Clinical Hospital sprijină educația elevilor și studenților, implicându-se în programe educaționale care prezintă participanților ce presupune actul medical realizat la standarde europene”, a concluzionat Ș.L. Dr. Nicolae Ciufu, Directorul Medical și Membru fondator al Ovidius Clinical Hospital.