Sanatate

Ovidius Clinical Hospital

OVIDIUS CLINICAL HOSPITAL, performanță pe toate planurile

01.05.2022

Spitalul multidisciplinar din Dobrogea investește în permanență atât în aparatură de ultimă generație, cât și în factorul uman. OVIDIUS CLINICAL HOSPITAL, primul spital multidisciplinar privat din sud-estul României, a trecut în ultimii trei ani prin numeroase schimbări care au contribuit la o poziționare și mai bună pe piață, la oferirea unei game mai diversificate de servicii, pentru o categorie mai largă a populației. Astfel, cifra de afaceri la final de 2019 a depășit 37.500.000 de lei, ajungând la aproape dublu la finalul anului 2021, mai exact peste 68.400.000 de lei.

În mai 2019 a fost lansată Policlinica OCH din str. Flămânda nr. 19, o investiție în valoare de peste 1.500.000 de euro, în cadrul căreia se oferă asistență medicală pentru specialitățile cardiologie, ORL, imagistică (ecografie, mamografie și RMN), urologie, chirurgie generală, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, reumatologie, recuperare medicală, neurologie, diabet, medicină generală, endocrinologie, medicină internă, psihologie, psihiatrie, gastroenterologie, dermatologie, nefrologie, hematologie, stomatologie și laborator de analize.

OCH a realizat o investiție de 1,5 milioane de euro în modernizarea Policlinicii OCH și în dotarea cu cele mai moderne echipamente

Investiția realizată a avut drept obiectiv și achiziționarea de echipamente medicale: RMN de ultimă generație, sistem de mamografie cu tomosinteză (3D) de tip Mammomat Inspiration, Dispozitiv SentiMag pentru detecția și localizarea ganglionului santinelă, Trasor Sienna și Markeri Magseed, precum și laser Urologie, Holmium: YAG Olympus Empower H35W.

OCH – Centrul de excelență pentru Cancerul de Sân

Ovidius Clinical Hospital a creat un nou concept, OCH – Centrul de excelență pentru Cancerul de Sân, în cadrul căruia sunt implementate protocoalele europene pentru fiecare etapă din procesul de diagnostic și tratament al acestei boli. Au fost achiziționate echipamente de top, revoluționare, și s-a format cea mai bună echipă multidisciplinară de specialiști dedicați și implicați în fiecare etapă din drumul lung urmat de femeile depistate cu cancer de sân, inclusiv cu recuperarea postoperatorie.BioLife-Grup

Astfel, în cadrul acestui centru, tipul de examinare este adaptat la vârsta femeii, la antecedente, fiecare examen fiind realizat de un tehnician cu experiență. Mamograful din dotarea OCH este special achiziționat pentru noul Centru de excelență dedicat cancerului de sân, fiind cel mai performant din zona de sud-est a României.

Ovidius Clinical Hospital a creat un nou concept, OCH – Centrul de excelență pentru Cancerul de Sân

În cadrul Centrului de excelență dedicat cancerului de sân, femeile pot beneficia de prevenție cu sistemul Alprevia ( singurul de acest fel din România), diagnostic imagistic complet – Mamografie, Ecografie, Rezonanță magnetică, diagnostic histopatologic prin puncție-biopsie a tumorilor de sân sub ghidaj ecografic și analgo-sedare, dar și de marcarea tumorilor de sân fără durere, teste de imunohistochimie, chirurgie minim invazivă a sânului și depistarea ganglionului santinelă cu dispozitivul Sentimag, unic în România, fără iradiere.

În plus, sunt disponibile terapii medicamentoase inovative și se oferă servicii de testare genetică prin Roche România. În cadrul acestui centru au fost reuniți specialiști oncologi de TOP din Constanța și New York, specialiști în consiliere psihologică pre și postoperatorie, precum și în recuperarea postoperatorie.

Dispozitivul Sentimag al OCH poate depista intraoperator tumorile nepalpabile

O altă noutate disponibilă la Ovidius Clinical Hospital este reprezentată de achiziția dispozitivului Sentimag. Centrul de excelență OCH dedicat cancerului de sân este singurul loc din regiune unde se poate trata cancerul de sân minim invaziv,  utilizând Sentimag, o tehnologie de ultimă oră, neiradiantă, ce detectează intraoperator tumorile nepalpabile ale sanului și ganglionul santinelă.

În cadrul OCH funcționează și un laborator de recuperare-reabilitare medicală, care cuprinde ca element central bazinul de hidrokinetoterapie, însoțit de sala de kinetoterapie cu aparatură de ultimă generație și sălile de fizioterapie, unde se poate efectua toată gama de proceduri specifice.

Bazinul de hidrokinetoterapie este dotat cu duș subacval pentru membrele inferioare și coloana vertebrală, dar și cu bicicletă și bandă de mers subacvatică (aquabicking și aquajogging). Programele de hidrokinetoterapie sunt individualizate pentru fiecare pacient, fiind coordonate permanent de kinetoterapeut.

Programele de hidrokinetoterapie sunt individualizate pentru fiecare pacient, fiind coordonate permanent de kinetoterapeuți specializați. Echipamentele profesionale de top permit individualizarea programului de kinetoterapie cu ajutorul unui SMART CARD şi întocmirea personalizată a programului de tonifiere.

Laboratorul de recuperare-reabilitare medicală din cadrul OCH

Pe lângă aparatura specifică oricărei săli de kinetoterapie, laboratorul dispune și de echipamente profesionale de top, dotate cu un mecanism de rezistență pneumatică, care permit testarea izometrică (singurele echipamente de acest tip din țară) și permit individualizarea programului de kinetoterapie cu ajutorul unui SMART CARD şi întocmirea personalizată a programului de tonifiere.ZIP Escort

O altă noutate oferită de OCH este Terapia manual-posturală pentru prevenția și tratamentul afecțiunilor osteo-articulare. Aceasta vizează păstrarea sau redobândirea simetriei bazinului, a sănătății coloanei vertebrale, corectarea centrului de greutate, fiind atât o metodă profilactică, cât și de tratament care poate ameliora sau vindeca o serie de afecțiuni.

OCH își orientează activitatea însăși pe metodele de a educa populația cu privire la cele mai frecvente afecțiuni și la opțiunile terapeutice existente. Un astfel de proiect a constat în organizarea cursului pentru tratarea obezității.

Cursul pentru Tratarea Obezității

„Cursul pentru Tratarea Obezității este un eveniment dedicat persoanelor care se confruntă cu obezitate și care doresc să primească informații corecte și soluții concrete pentru tratamentul obezității de la echipa de medici specialiști OCH, cu experiență recunoscută în domeniul chirurgiei bariatrice”, ne-a declarat Dr. Nicolae Ciufu, Director Medical Ovidius Clinical Hospital.

Echipa este formată din dr. Serac Gabriel – medic primar chirurgie generală, coordonatorul echipei de bariatrie, dr. Alina Vinca și dr. Hritcu Mihai, ambii medici primari chirurgie generală. În cadrul cursului, pacienții sunt informați cu privire la soluţiile pentru reducerea excesului de greutate, problemele și complicațiile medicale cauzate de obezitate, dar și despre rolul chirurgiei bariatrice și investigațiile pre-operatorii ce trebuie efectuate.

Până în prezent au fost desfășurate peste 40 de ediții ale cursului, atât în format fizic cât și online, care au reunit peste 650 de participanți, iar în urma acestor cursuri foarte mulți pacienți au apelat la intervenția chirurgicală de micșorare a stomacului, cu rezultate excepționale

Nu este astfel deloc surprinzător faptul că OCH a înregistrat o creștere a numărului de pacienți în ambulator, de la 20.000 în 2016 la peste 30.000 de pacienți în 2019, depășind 70.000 de pacienți la finalul anului 2021, și o creștere a numărului de pacienți investigați imagistic de la 5.000 de pacienți în 2016, la peste 20.000 de pacienți în 2021. În plus, a crescut numărul de intervenții chirurgicale la peste 200 pe lună, precum și numărul pacienților oncologici de la zero în 2016 la peste 900 pe an în 2021, crescând în fiecare an din ce în ce mai mult și datorită incidenței crescute.

Toate aceste realizări au fost posibile cu ajutorul echipei Ovidius Clinical Hospital, o echipă de aproximativ 400 de angajați și colaboratori, ce a fost selectată printr-o politică unitară şi nediscriminatorie pentru îndeplinirea celor mai înalte standarde profesionale. Planul de dezvoltare profesională din cadrul OCH cuprinde în acest moment două forme de pregătire a personalului: instruirea internă, realizată de formatori din cadrul organizației, și cursurile și trainingurile externe.

Proiecte de responsabilitate socială

Ovidius Clinical Hospital s-a implicat, înainte de începerea pandemiei, în desfășurarea proiectului „Școala Altfel”, unde copii din școli primare, gimnaziale și de liceu au venit să viziteze mediul de lucru dintr-un spital privat, dotat la standarde internaționale.

Asociația OCH, împreună cu Alprevia și spitalul Ovidius Clinical Hospital, a lucrat la organizarea de evenimente inedite și organizarea în cadrul programului Săptămâna Altfel a Târgului de educație și prevenție în sănătate.

Asociația OCH, împreună cu Alprevia și spitalul Ovidius Clinical Hospital, a organizat Târgul de educație și prevenție în sănătate

Pentru a fi alături de sportivi, Ovidius Clinical Hospital asigură asistență medicală de specialitate în timpul turneelor de tenis, competițiilor de ciclism sau a maratoanelor precum Cupa Bright – Ovidius Clinical Hospital pentru copii cu vârste între 10-18 ani, Cupa de ciclism Bilal sau Maratonul Argonauților.

„În ceea ce privește evoluția Ovidius Clinical Hospital, creșterea activității pe toate liniile s-a văzut destul de clar și în creșterea cifrei de afaceri, astfel încât, dacă la finele lui 2019, aceasta a depășit 37.500.000 de lei, iar anul 2021 a fost încheiat cu peste 68.400.000 de lei, reprezentând aproape o dublare față de 2019. Pentru anul 2022, previzionăm o creștere a activității și o extindere a acesteia prin noul proiect pe care l-am demarat, construirea unui noi spital cu o capacitate mai mare decât cel deja existent și cu noutăți în domeniul de activitate”, a concluzonat Dr. Nicolae Ciufu, Director Medical Ovidius Clinical Hospital.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/ovidius-clinical-hospital-nucleu-de-performanta-medicala-dobrogeana/