Stiri: Logistica

Piața logistică și industrială 2022

P3 a început construcţia unui spațiu logistic, în Capitală

01.10.2015

Dezvoltatorul de proprietăți logistice, P3, a demarat construcția speculativă a unei noi clădiri în cadrul parcului P3 Bucharest. Depozitul va avea 28.000 metri pătraţi şi este prima clădire dezvoltată de P3 în ţara noastră după achiziția parcului logistic P3 Bucharest – cel mai mare din țară – la începutul acestui an.

Construcția a fost începută la sfârșitul lunii septembrie, spațiul fiind disponibil pentru închiriere în perioada următoare.

Parcul logistic este situat la intrarea în București, la kilometrul 13 pe autostrada A1, și cuprinde la ora actuală 215.000 metru pătraţi de spații pentru depozitare ocupate în totalitate.

Parcul P3 dispune şi de 40 de hectare de teren și permite dezvoltarea a peste 160.000 metri pătraţi de spații suplimentare cu unități începând de la 5.000 metri pătraţi și până la 50.000 metri pătraţi.

Noua clădire are ca termen de finalizare luna aprilie 2016 şi va fi construită pe un teren de 6 hectare.

„Creșterea rapidă a pieței de logistică din România a avut ca rezultat o cerere extraordinară pentru spațiile de depozitare, fapt care a dus la scăderea ratei de neocupare la doar 5% în zona Bucureștiului. Prin construcția speculativă a acestei clădiri, putem asigura spații disponibile imediat pentru clienții noștri, precum și soluții Build-To-Suit. Acest proiect demonstrează încrederea în piața din România, unde suntem prezenți încă din anul 2010. Ne dorim să ne dezvoltăm și să investim aici, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților din portofoliul nostru european care caută spații de calitate și servicii de primă clasă. Expertiza europeană a P3, precum și întelegerea pieței din regiunea CEE și în special a pieței din România, ne ajută să livrăm acest proiect”, a explicat CEO-ul P3, Ian Worboys.