Stiri: Logistica

P3 cumpără două parcuri logistice în Polonia și unul în România

13.10.2014

Compania P3, investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice în Europa, a semnat achiziţionarea a două parcuri logistice în Polonia și unul în România, cu o suprafață totală închiriabilă de 467.000 metri pătraţi, de la CA Immobilien Anlagen AG.

Tranzacția, care face încă obiectul unor termeni contractuali, include, de asemenea, aproape 165 de hectare de teren pentru dezvoltare, în principal în Polonia și România.

“Acest portofoliu de proprietăți de clasă A situate în locații cheie, consolidează poziția P3 ca investitor de top pe piața logistică din Europa. Această tranzacție vine după recentele achiziții ale P3 din Italia și Cehia, și completează strategia companiei de a creşte după achiziția P3 de către TPG și Ivanhoé Cambridge, în octombrie anul trecut. În prezent, P3 operează peste 2,9 milioane de metri pătraţi, de centre moderne de depozitare și distribuție și deține unul dintre cele mai mari portofolii de terenuri pentru dezvoltare logistică din Europa. Această achiziție aduce un cash flow semnificativ care va oferi randamente atractive pentru investitorii noștri”, a afirmat Ian Worboys, CEO-ul P3.

Parcul logistic din București este cel mai mare dintre cele trei active nou achiziționate de P3. Acesta are o suprafață de 215.000 metri pătraţi de spații ocupate aproape în totalitate, dar și un teren de 40 de hectare pentru dezvoltare. Parcul este o locaţie-cheie pentru furnizorii de servicii logistice, datorită accesului direct către autostrada A1, care face legătura cu partea de vest, și a terminalului intermodal de cale ferată pentru transportul de mărfuri, aceasta din urmă fiind parte componentă a Coridorului IV Pan European. Astfel, parcul este atractiv pentru clienți din e-commerce, cum ar fi e-Mag, unul dintre cei mai mari retaileri online, dar și companii multinaționale precum Carrefour, Tibbett Logistics, Gebrüder Weis sau Interbrands.

În Polonia, compania va cumpăra parcul logistic din Blonie, care are o suprafață de 177.000 metri pătraţi. Printre chiriași acestui parc se numără Bayer, IBM, Orange, Triumph și retailerul online Allegro, iar proprietatea dispune şi de 17 hectare de teren pentru noi dezvoltări.

Al doilea parc logistic se află lângă Piotrkow, la Sud-Est de orașul Lodz, în centrul Poloniei. Parcul oferă 75.000 metri pătraţi de spații și este situat pe un teren de 120 hectare, cu potențial pentru alte noi dezvoltări. Printre cei mai mari chiriaşi ai parcului logistic se numără companii precum Kühne & Nagel, FM Logistic și InPost.

„Noile active de lângă Lodz și Varșovia consolidează prezența noastră în Polonia, alături de parcurile deja existente în Poznan și Mszczonow. Împreună cu achiziționarea celui mai mare și strategic parc logistic din România, aceste active întăresc portofoliul nostru din Europa Centrală și de Est și completează învestițiile recente. Acest lucru ne ajută să oferim clienților noștri o platformă de centre logistice, cu adevărat pan-europeană”, a spus Peter Bečár, Managing Director Central & Eastern Europe al P3.