P3 deţine 1,8 milioane mp de spaţii logistice pentru noi proiecte, în Europa

18.08.2017

P3 deţine 1,8 milioane de metri pătrați pregătiți pentru noi proiecte de expansiune în întreaga Europă, a anunţat compania. În plus, furnizori de piese auto, producători de mobilier, retaileri de instrumente muzicale și o casă de modă din Milano – acestea sunt doar câteva dintre afacerile care și-au stabilit deja sediile în parcurile P3 din diverse părți ale Europei.

Aşadar, rețeaua de parcuri logistice ale companiei cuprind 182 de proprietăți individuale în nouă țări europene.

Doar anul trecut, P3 a construit 15 noi depozite, crescând spațiul de închiriat din portofoliul său la 3.9 milioane mp. În Plus, P3 are 1,8 milioane mp de terenuri care permit dezvoltarea de noi spații pentru clienții existenți și potențiali.

Compania deţine un număr total de 330 de clienți care funcţionează din parcurile sale.

„Căutăm mereu să dezvoltăm parteneriate pe termen lung cu chiriașii din depozitele noastre, lucru care are multe beneficii financiare pentru clienții noștri. De asemenea, ei apreciază flexibilitatea P3, ceea ce înseamnă că noi putem modifica un depozit existent pentru a satisface nevoile clienților actuali sau să construim un nou depozit dacă acest lucru este mai potrivit”, explică CEO-ul P3, Ian Worboys.

Prin urmare, clienții companiei sunt mulțumiți să rămână și să crească într-un parc P3, mărturie fiind faptul că 75% dintre ei au reînnoit contractele de leasing și 87% dintre proiectele noi Build-to-Suit ale P3 sunt dezvoltate pentru clienții existenți.

„Aproximativ 28% dintre clienții noștri sunt retaileri și/sau comercianți din domeniul e-commerce, dar portofoliul nostru de chiriași continuă să includă și companii tradiționale de logistică și firme de producție. Deoarece construim depozite flexibile, parcurile noastre furnizează spațiu potrivit pentru facilități de depozitare, ateliere de asamblare, showroom-uri și magazine de distribuție de tip e-shop”, spune Worboys descriind structura clienților din parcurile P3.

Cea mai mare achiziția a P3 din acest an (2017) a fost în Spania. În valoare de 243,35 milioane de euro, contractul a constat în achiziția a 11 depozite de logistică și distribuție – localizate în Madrid, Zaragoza, Toledo, Guadalajara, Valencia și Biscay în nordul Spaniei – de la Gore Spain Holdings SOCIMI I, S.A.U. Achiziția a crescut portofoliul P3 cu 322.500 mp.

 

 

 

Citiți și despre: