Stiri: Logistica

P3 Logistic Parks rezultate 2018

P3 Logistic Parks, creștere impresionantă în ultimul an

25.03.2019

P3 Logistic Parks a anunțat o creștere puternică în ultimele 12 luni. Acest lucru a fost determinat, parțial, de explozia cererii online. Avansul a alimentat nevoia de depozite situate strategic în Europa. De asemenea, baza de clienți a P3 s-a majorat cu 20%, cota clienților din retail depăşind 30% pentru prima dată în istoria companiei.

P3 Logistic Parks rezultate 2018. Portofoliul companiei

Portofoliul companiei a crescut, anul trecut cu aproape o jumătate de milion de metri pătrați, compensat de vânzarea strategică a 250.000 m² de active non-core.

Totodată, la sfârșitul lui 2018, P3 avea construcții în derulare și contractate pentru 1,2 milioane m² de depozite BTS și proiecte de dezvoltare speculativă. Rata de ocupare la nivelul întregului portofoliu rămâne de peste 95%.

P3 Logistic Parks rezultate 2018. Ce spune CEO-ul companiei?

“Industria logistică prezintă un mix perfect de apetit investițional, cerere din partea clienților și inovări tehnologice”, a declarat Ian Worboys, CEO al P3 Logistic Parks. “Ieșită din conul de umbră, industria logistică este acum unul dintre cele mai atractive și stabile segmente pentru investiții. Continuăm să rămânem orientați către clienți, iar baza noastră în creștere de clienți retail apreciază abordarea flexibilă și pe termen lung a companiei P3. Și continuă să vină înapoi! Probabil de aceea semnăm un nou contract de leasing la fiecare 1,3 zile, avem discuții pentru noi proiecte de peste 660.000 m² și intenționăm să construim unele dintre cele mai mari proiecte speculative din Europa”.

P3 Logistic Parks rezultate 2018. Cele mai importante contracte și construcții:

• Începerea primului depozit P3 P+3 din Europa; o dezvoltare de 190.000 m² pentru un client eCommerce de top din Italia.

• O dezvoltare BTS de înaltă tehnologie și semi-automată de 30.000 m² pentru Lamborghini Ducati în P3 Sala Bolognese, Italia.

• Începerea construcției pe o dezvoltare BTS de 30.000 m² pentru Airbus în P3 Illescas, la sud de Madrid, Spania.

• Dezvoltarea unui proiect de 130.000 m², P3 Kamen, în Germania, cu 37.000 de preînchirieri către Arvato.

• Instalarea Virtuplex, de către Etnetera, cea mai mare experiență virtuală B2B în Europa, în P3 Prague Horni Pocernice.

• Începutul celei mai mari dezvoltări speculative din Cehia, de 60.000 m² la P3 Lovosice.

• Dezvoltarea unui nou parc pilot în Slovacia, P3 Bratislava Airport, cu un depozit de 46.000 m² în curs de dezvoltare pentru comerciantul Action.

• Finalizarea unui proiect BTS de 30.000 m² în P3 Lomme, Franța, pentru Ingram Micro.

• Extinderea parcului P3 Piotrków: în 2018 a fost finalizat un total de 54.900 m².

• Achiziționarea unui teren de 16 hectare în nord-vestul Bucureștiului, pentru un parc logistic de 80.000 m².

De la preluarea sa de către Fondul Suveran al Statului Singapore (GIC), în decembrie 2016, pentru suma de 2,4 miliarde de euro, P3 și-a mărit portofoliul la mai mult de 4,1 milioane m² de suprafață închiriabilă. La aceasta se adaugă și o suprafață de teren de peste 1,3 milioane m².

P3 Logistic Parks rezultate 2018. Piața de logistică

„Piaţa de logistică se aşează pe un făgaş sustenabil şi România devine din ce în ce mai atractivă. P3 are încredere în potențialul României și ne dorim să creștem în mod strategic și sustenabil, cu produse de calitate și locații dominante. În 2019, P3 intenționează să se extindă atât în București, cât și în alte părți ale țării. Focusul nostru rămâne parcul P3 Bucharest A1, pe care vom continua să-l dezvoltăm, deoarece credem cu tărie că km 13 de pe A1 va rămâne locația prime și centrul de greutate pentru piața de logistică din București. În paralel, dorim să acoperim și alte zone logistice emergente ale orașului, mai ales în partea de nord a Bucureștiului, unde am achiziționat un teren de 16 hectare pe care vom dezvolta un nou parc logistic”, a declarat Sînziana Pardhan, Director General P3 în România.

Citește și Turneul internațional LA VIDA LOCA – BRIDGES. Program complet