Palatul Copiilor din Arad, scos la vânzare. Ce preţ solicită proprietarii?

09.08.2017

Una dintre cele mai impresionante edificii din Arad, Palatul Copiilor, a intrat în portofoliul RE/MAX România. Clădirea a fost scoasă la vânzare având prețul de pornire de 2,5 milioane de euro, iar reprezentanții agenției spun că tranzacția se va finaliza în circa doi ani.

„Ne așteptăm ca potențialii cumpărători să vină din zona investitorilor privați, de anvergură, care să ȋși dorească randamente medii la închiriere de 7-8% pe an. De asemenea, mai avem ȋn vedere utilizatorii privați cu activitate ȋn educație, sănătate, ȋn domeniul financiar-bancar sau hotelier. O altă variantă, mai puțin probabilă, totuși, este aceea a instituțiilor publice”, a afirmat Beatrice Cioflică, Broker/Owner RE/MAX Gold din Arad.

În ceea ce privește destinația, proprietatea ar fi potrivită pentru un hotel și/sau un restaurant, centru de ȋnvățare, locuințe sau spații de birouri.

Palatul Copiilor combină elemente de arhitectură neoroman și neoromantice, iar uşile şi ferestrele sunt bogat ornamentate, confecţionate din lemn de esenţă nobilă.

Cu toate că la ora actuală se află ȋntr-o stare bună, este funcțională și utilizată de o instituție publică, clădirea are nevoie de investiții de modernizare, ȋn funcție de gradul de conversie. De exemplu, dacă destinația finală va fi un hotel, este vorba de costuri cuprinse ȋntre 500 și 600 euro/mp construit. Dacă se va merge pe varianta de spațiu de birouri, atunci prețul pe mp construit se va situa ȋntre 200 și 250 euro.

“Deși vorbim, bineȋnțeles, despre o nișă, piața aceasta a proprietăților premium se află ȋntr-o continuă dezvoltare de cȃțiva ani, ȋn special datorită numărului mare de retrocedări. De asemenea, a fost unul dintre segmentele cele mai puțin afectate de criza imobiliară, prețurile aici rămȃnȃnd constante”,  a explicat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX Romȃnia.

 

 

Citiți și despre: