Panel mama-fiica @The Woman

Panel mamă-fiică @The Woman: Cum educăm generațiile viitoare de lideri?

20.02.2020

Panel mamă-fiică @The Woman. Antreprenorii care au creat business-uri alături de familie se adaptează la o lume în continuă schimbare. Ceea ce se înțelege prin moștenire în sensul amplu al cuvântului este, la ora actuală, mai mult decât o avere care se poate estima în cifre. Aceasta constă de cele mai multe ori într-o responsabilitate și un model de leadership pe care îl transmit generațiilor viitoare. Cu toate că sunt optimiști cu privire la viitor, menținerea unui echilibru între tradiție și inovație rămâne o provocare pentru lideri, arată a 8-a ediție a Barometrului European pentru Afaceri de Familie, un sondaj realizat de KPMG în 2019, în 27 de țări, inclusiv România.

UPDATE. Data Conferinței The Woman a fost modificată pentru 30 septembrie 2020, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Structura conferinței, panelurile, partenerii rămân în continuare aceeași, mindsetul cu care am pornit acest proiect nu se schimbă. Activitatea în mediul online rămâne pentru noi o prioritate în această perioadă de responsabilitate și precauție. Pentru binele nostru și a celor pe care îi protejăm în perioada aceasta, ne continuăm activitatea online, remote”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Panel mamă-fiică @The Woman. Planificarea succesiunii

Planificarea succesiunii este tot mai prezentă în planurile lor de viitor. Întrebaţi pe mâna cui ar vrea să îşi lase afacerile, mai mult de jumătate dintre respondenţii studiului KPMG au declarat că vor să transmită businessul urmaşilor lor. Educația, perspectiva asupra viitorului muncii, inovația și formarea profesională sunt priorități în viața unui antreprenor.

Plecând de la această idee și de la faptul că moștenirea este elementul care transmite mai departe povestea unui business, proiectul The Woman vine cu o abordare proactivă către noile generații de lideri. Lideri sunt cei care aleg să facă schimbări în comunitatea din care fac parte, care conduc o companie sau cei care educă, formează și promovează tinerii care vor intra pe piața muncii.

Conferința de leadership feminin The Woman din 2020 pune accent pe faptul că moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri. Din acest motiv, pentru prima dată în cadrul unei conferințe de leadership feminin, organizatorii au creat contextul de a învăța ce înseamnă să conduci un business de familie.

Panel mamă-fiică @The Woman. Camelia Șucu

Camelia Șucu alături de fiica ei Ioana Șucu și Diana Enciu împreună cu mama sa, Eugenia Enciu, urcă pe scena The Woman în 19 martie. Ea va relata cum se educă și transmite mentalitatea de lider din generație în generație, de la mamă la fiică.

Ce spune Camelia Șucu?

“Ajungem antreprenori din ambiție, din individualism, din dorința de mai mult, din refuzul de a ne subordona, dar și din necesitate, din întâmplare, din greșeală, chiar. Unii moștenesc antreprenoriatul, așa cum alții moșteneau înainte titlurile” declară Camelia, speaker în cadrul Conferinței de leadership Feminin The Woman din 19 martie.

Panel mamă-fiică @The Woman. Diana Enciu

Diana Enciu, Digital Creator @Fabulous Muses activează în industria modei și este prezentă de peste 10 ani show-urile de la Fashion Week-uri din toată lumea și pe copertele revistelor glossy. Împreună cu Alina Tănasă, prietena și partenera ei de business a dezvoltat proiectul Fabulous Muses.

La ora actuală, comunitatea lor reunește peste 330 mii de urmăritori, fiind un nume sonor în industria de modă din România, dar și din afara țării.

Panel mamă-fiică @The Woman. Eugenia Enciu

Eugenia Enciu este coordonatorul atelierului care îi poartă numele, Atelier Eugenia Enciu. După 25 de ani petrecuți în industria fashion în calitate de Event Coordinator, Artistic Director, Stilist și Consultant de Imagine, Eugenia Enciu a creat un studio special unde creativitatea și dragostea pentru modă se îmbină perfect. O prezență discretă și apreciată în industrie, Eugenia Enciu a transmis mai departe pasiunea pentru artă Dianei, fiica sa, ele fiind o echipă atât în viața de zi cu zi cât și business.

Panel mamă-fiică @The Woman. Dana Războiu

A muncit 17 ani în televiziune. A început întămplător, ca reporter de știri la TVR Timișoara în primul an de facultate la Psihologie. După șase ani am ajuns redactor – prezentator la TVR București. În plus, a fost timp de alți șase ani prezentatoarea principalului Jurnal de seară al televiziunii publice. Apoi a fost liantul telespectatorilor cu realitatea la Jurnal de știri la Kanal D România. După aceea, a lucrat la Realitatea TV.

De când s-a retras din viața publică și din televiziune se implică în educație. Este vorba de educația copiilor ei și a copiilor României. Conduce proiectul Nație prin Educație și pornind de la pasiunea fiului ei Victor, organizează Concursul Național de Robotică FTC România. Dana Războiu se alătură ca speaker al evenimentului, unde va susține un speech la main stage.

Ce spune Dana Războiu?

„Educatia e vitală pentru o societate si de aceea am decis să mă dedic ei. Sunt empatică și îmi plac oamenii. Cu poveștile lor, cu pasiunile lor, cu suferintele și reusitele lor. Mă ocup minuțios de educația copiilor mei. E cel mai important lucru pe care îl pot face pentru ei. Școala are rolul ei, dar ce pot să fac eu ca părinte pentru ei, școala nu va face niciodată, fie ea școală privată sau de stat”, declară Dana Războiu.

Citește și Platforma de sustenabilitate a Coty a fost actualizată