Stiri: Companii

Paralela 45: Tarifele hoteliere din România vor scădea cu 10%

11.12.2014

Măsura privind reducerea de anul viitor a taxei pe valoarea adăugată de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive va duce la scăderea cu până la 10% a tarifelor hotelurilor din România. În plus, numeroşi turişti vor alege să mănânce în restaurantele hotelurilor, faţă de situaţia actuală, când cei mai mulţi consumau doar micul dejun, inclus în pachet.

„Am aşteptat această ordonanţă cu speranţă! Felicitări conducerii ANAT şi domnului Ministru Jianu, care ne-a promis acest lucru acum două luni. Felicitări, domnule Ponta, este primă măsură reală în 6 ani, de sprijin a turismului din România. Avem acum două măsuri bune, reducerea TVA-ului şi voucherele de vacanţă, ce urmează să fi implementate, premisele creşterii circulaţiei turistice interne în anul 2015. Domnul Ministru Jianu a promis că vor exista facilităţi şi pentru agenţii. De acum, am început să îl cred şi îl anunţ că lucrăm şi la câteva clustere. Este pentru toţi, un dar frumos de sărbători, o premiză reală de creştere”, a afirmat Alin Burcea, Preşedinte Paralela 45.

Până acum, turiştii care se  cazau la un hotel din România beneficiau de cazare cu mic dejun inclus taxat cu TVA de 9%, iar dacă doreau să ia masa de prânz sau cina la restaurantul hotelului TVA-ul aplicat era de 24%.

Astfel, reducerea TVA-ului va genera scăderi la nivelul tarifelor hotelurilor interne cu până la 10%, estimează Paralela 45. În plus, numărul de turişti care vor utiliza serviciile de masă ale hotelurilor va creşte simţitor, iar această măsură va ajuta agenţiile şi în atragerea de străini, care deşi interesaţi de România aleg alte destinaţii care au prețuri mai mici.