Stiri: Stiri

Parcurile industriale încă prezintă interes

16.07.2013

Sectorul parcurilor industriale din România încă manifestă interes pentru investitori. Conform specialiștilor în domeniu parcurile industriale din țară, la nivel investițional, au avut o scădere mai mică comparativ cu sectorul imobiliar autohton.

„Ideea parcurilor industriale a fost atractivă încă de la început, fiind dublată de facilităţile fiscale, aşa cum se întâmpla înainte cu zonele libere. Cei care optează pentru parcurile industriale beneficiază de o serie de facilităţi, atât fiscale, cât şi de altă natură, cum ar fi cele legate de utilităţi şi de preţul terenurilor – având în vedere că aceste parcuri sunt situate în afara oraşelor, terenurile sunt mai ieftine”, a declarat Radu Zilișteanu, conform ziarului Bursa.

În mare, parcurile industriale din România reprezintă o bună investiție datorită facilităților bune pe care le oferă, notează sursa citată. Eficiența investiției mai stă și în faptul că un parc industrial este compus dintr-un conglomerat de firme din domenii cu mare diversitate precum IT-ul, producție, distribuție sau fabricare de bunuri.

În momentul de față, conform Ministerului Economiei, România mai are pe teritoriul său 52 de parcuri industriale, cea mai mare parte fiin regăsite în Brașov, mai exact 10 astfel de structuri.

Sursă: Bursa.ro