Stiri: Companii

Parisul şi Istanbulul au rămas în topul destinaţiilor preferate de români

22.09.2016

În ciuda instabilităţii privind securitatea, Parisul şi Istanbulul rămân în top 3 oraşe care au atras turişti români vara aceasta, conform Paravion. Românii au zburat vara aceasta nu doar spre destinații de vacanță, ci și în interes de afaceri.

În topul destinațiilor care au atras cei mai mulți pasageri din țara noastră în intervalul iunie-august au fost Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen și Viena.

Majoritatea românilor care au călătorit cu avionul anul acesta, în intervalul iunie-august, au cheltuit, în medie, 270 euro pe o călătorie tur-retur, cu 10% mai puțin față de vara lui 2015.

Cei mai mulţi români au zburat din Bucureşti. Topul orașelor din țară cu cei mai mulți pasageri care au zburat spre destinații internaționale vara aceasta este completat de Iași (4%), Cluj-Napoca (3%), Timișoara (2%), respectiv Sibiu, oraș din care au zburat sub 1% dintre turiștii Paravion.

”Se zboară frecvent din România, iar vara este sezonul cu cele mai multe călătorii în afara țării. Un motiv evident sunt vacanțele specifice, dar dacă ne uităm la destinații și la durata călătoriei, observăm că românii călătoresc foarte des și cu alt scop decât concediul. Una dintre cele mai traficate destinații de vară a fost Istanbul, care, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat anul acesta, a rămas o destinație de afaceri importantă pentru români”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

Acesta a mai spus că perioada verii cu cele mai multe zboruri internaționale a fost luna august, în datele de 12, respectiv 31 august raportându-se cele mai multe călătorii din întreg sezonul estival.

În ceea ce privește cursele charter operate de companiile aeriene exclusiv pe destinații turistice, cele mai multe au transportat turiști spre Creta, Zakynthos și Rhodos, insulele grecești fiind, ca și anul trecut, preferatele românilor pentru concediile de vară.