Stiri: IT&C

Parlamentul European vrea ca telefoanele mobile să aibă încărcătoare comune

14.03.2014

Deputaţii europeni vor ca telefoanele mobile să aibă încărcătoare comune, cu scopul de a reduce deşeurile, costurile şi eforturile utilizatorilor, astăzi, în Parlamentul European votându-se actualizarea legislaţiei UE privind echipamentele radio. În plus, propunere a fost deja agreată informal cu Consiliul de Miniştri.

„Directiva echipamentului radio modernizată este un instrument eficient pentru a preveni interferenţa între diferite aparate de echipament radio. Sunt foarte încântată că am agreat introducerea unui încărcător comun. Acesta serveşte intereselor consumatorilor şi mediului în egală măsură. Va pune capăt mormanelor de încărcătoare şi la 51 000 de tone de deşeuri electronice în fiecare an”, a spus raportorul Barbara Weiler.

Propunerea legislativă a fost aprobată cu 550 de voturi pentru, 12 împotrivă şi 8 abţineri, urmând să aprobată formal de Consiliu. Statele membre vor avea apoi doi ani la dispoziţie să transpună regulile în legislaţia naţională, iar producătorii vor avea un an pentru a implementa noile reguli.