Stiri: Logistica

Parteneriat Airbus Helicopters – Ministerul Educației, pentru o nouă calificare în domeniu

20.05.2016

Airbus Helicopters investește în educația tehnică, în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Brașov, cu sprijinul Ambasadei Franței și al Campusului francez al meseriilor și calificărilor în domeniul aeronautic Provence-Alpes-Côte-d’Azur, pentru o nouă calificare aeronautică care urmează să fie pusă în aplicare, ca parte a sistemului național de învățământ românesc la nivel liceal.

Prima clasă de 20 de elevi va începe cursurile în septembrie 2016.

Parteneriatul dintre Airbus Helicopters, Ministerul Român al Educației și Inspectoratul Școlar Brașov a început în noiembrie 2015 și are ca obiectiv crearea unei noi calificări în domeniul aeronautic pentru a dezvolta abilitățile tehnice solicitate în industria aeronautică. Odată cu aceasta, Ambasada Franței a pus la dispoziție expertiza educației franceze pentru acest proiect. Colegiul Tehnic Transilvania, care a fost ales de parteneri ca instituție de învățământ, va beneficia de susținerea Airbus Helicopters care va oferi asistență în ceea ce privește curriculum și echipamentele, precum și de sprijinul Primăriei Brașov, care va asigura renovarea platformei tehnice, ceea ce îi va spori gradul de atractivitate printre elevi .

“Educația profesională este una dintre cele mai importante priorități ale Ambasadei Franței și ale Institutului Francez, care sunt instituții foarte dornice și entuziaste în susținerea acestei excelente inițiative Airbus”, a declarat Excelența sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

Colegiul Tehnic Transilvania va fi responsabil de furnizarea de cunoștințe teoretice solide combinate cu abilități practice esențiale și necesare, precum și cursuri de franceză. Campusul francez al meseriilor și calificărilor aeronautice Provence-Alpes-Côte-d’Azur va oferi expertiză pedagogică, iar Airbus Helicopters va oferi o structură de elicopter și componente aeronautice specifice.

Importanța acestui proiect este demonstrată de susținerea oferită de mai mult de zece parteneri implicați activ în asigurarea succesului său: în plus față de Ministerul Român al Educației, Inspectoratul Școlar Brașov, Ambasada Franței și Primăria Brașov instituții precum Colegiul Tehnic Transilvania, Universitatea Aix–Marseille, Campusul francez al meseriilor și calificărilor aeronautice Provence-Alpes-Côte-d’Azur, Cluster-ul aeronautic Transilvania, Institutul francez din România, Alianța franceză din Brașov, Compania IAR, Colegiul tehnic de aeronautică Henri Coandă din București participă, de asemenea, la această inițiativă.

Acest parteneriat vine în contextul înființării noii companii Airbus Industries în Brașov, care se va deschide în acest an și va angaja progresiv, până la 350 de operatori calificați, tehnicieni și specialiști în aeronautică.