Stiri: Agricultura

Parteneriat intre Corteva Agriscience si Symborg

Parteneriat între Corteva Agriscience și Symborg

22.07.2021

Companiile Corteva Agriscience și Symborg anunță un parteneriat privind produsul de fixare a azotului pe bază microbiană. La nivel european, acordul consolidează alianța deja înființată pentru a oferi soluții biologice în statele Unite, Canada, Brazilia și Argentina.

Acordul include aproape toate țările europene (cu excepția țărilor nordice și a Olandei) și Israelul.

Parteneriat între Corteva Agriscience și Symborg. Bacteria endofitică Metylobacterium simbioticum

Prin acest acord, Symborg oferă o licență exclusivă de distribuție către Corteva pentru bacteria endofitică Metylobacterium simbioticum. Această bacterie lucrează cu planta prin simbioză, asigurându-i azotul necesar din atmosferă. Corteva își valorifică astfel larga rețea de distribuție, accesul pe piață și capacitățile extinse de cercetare și dezvoltare.

Corteva va oferi două produse, Utrisha™ N și BlueN™, ambele pentru optimizarea eficienței fertilizării. Această tehnologie disruptivă oferă valoare prin eficiența gestionării integrate a îngrășămintelor în condiții naturale, adaptându-se la nevoile de dezvoltare ale plantelor și contribuind la maximizarea durabilă a potențialului de producție al plantelor de cultură. Această tehnologie va fi disponibilă pentru toate culturile agricole destinate hranei populației.

„Corteva Agriscience continuă să aducă pe piață soluții noi și inovatoare, oferind produse de origine naturală, care funcționează în complementaritate cu soluțiile noastre convenționale de protecție a culturilor, cum ar fi stabilizatorul de azot Optinyte™”, a declarat Susanne Wasson, Președinte, Crop Protection Business Platform, Corteva Agriscience. „Suntem încântați să colaborăm cu Symborg pentru a extinde și maximiza opțiunile durabile care ajută fermierii să-și îndeplinească obiectivele, conservând, totodată, potențialul de producție și sănătatea culturilor, în condiții de mediu în continuă schimbare”

Extinderea portofoliului de produse

Parteneriatul reprezintă un nou pas înainte pentru extinderea portofoliului global de produse biologice al Corteva Agriscience, dedicat dezvoltării de produse:

  • biostimulatoare
  • feromonale
  • de biocontrol

„Acordul semnat consolidează accentul pe care îl punem pe îmbunătățirea eficienței și disponibilității sustenabile a azotului, sporind în același timp potențialul de producție și durabilitatea, în conformitate cu Obiectivele de sustenabilitate ale Corteva AgrisScience 2030. Scopul companiei Symborg este de a transforma agricultura. Datorită biosoluțiilor noastre inovatoare, îi ajutăm pe cultivatori să abordeze una dintre principalele lor provocări: să combine profitabilitatea și durabilitatea”, a declarat Jesús Juárez, partener fondator și CEO Symborg. “Consolidarea colaborării noastre cu Corteva Agriscience în Europa este o mare oportunitate de a stimula transferul tehnologiei BlueN™ și de a promova un model mai durabil. Este, de asemenea, un pas important pentru agricultură, societate în general și pentru planetă.”

Citeşte şi Vânzările Corteva Agriscience din România şi Moldova, creştere importantă în trimestrul I din 2021