Stiri: Finante

Parteneriat între BCR şi Universitatea de Vest

23.09.2014

Banca Comercială Română şi Universitatea de Vest din Timişoara au semnat un parteneriat instituţional pentru promovarea valorilor comune pe o perioadă de 2 ani. Scopul acestei colaborări este reprezentat de creşterea competențelor practice ale studenților şi dezvoltarea unui cadru mai larg pentru dezvoltarea personală şi profesională a studenților.

Primul proiect important este dezvoltarea unui masterat de banking în cadrul UVT, susținut de BCR. În cadrul acestui program studenții vor căpăta, pe langă cunosțintele teoretice şi competențe practice, din interacțiunea cu specialiştii băncii şi din programele de practică în companie.

“Pentru Banca Comercială Română, sprijinirea educaţiei şi a valorilor româneşti a devenit o direcție strategică, conştienți fiind că, astfel vom putea sprijini formarea viitorilor profesionişti, a oamenilor de elită care vor remodela societatea în bine, printr-o cultură bazată, în primul rând, pe valori.Suntem onoraţi să fim alături de instituţii care îi pregătesc pe cei urmează să fie viitorul acestei tări, instițuii care pot transforma în realitate, prin discipolii săi, speranța de mai bine. Considerăm că asocierea dintre Banca Comercială Română şi Universitatea de Vest din Timişoara, două instituţii de prestigiu din România, este un pas important în demersul nostru de susţinere a  generaţiilor viitoare, a valorilor de care avem nevoie,”a declarat Marina Roman, Director Zonal Retail BCR.

Pe parcursul acestei colaborări, urmează să se dezvolte stagii de practică anuale pentru studenţi, iar angajaţii BCR vor participa la cursurile, conferinţele şi dezbaterile organizate de Universitate şi vor încercasă fie mentori pentru studenţii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, ceea ce urmărește creşterea gradului de angajabilitate al studentilor timişoreni in mediul bancar.

“O parte importantă a eforturilor noastre la Universitatea de Vest se concentrează pe dezvoltarea relaţiei cu mediul de afaceri. Câştigaţi de pe urma acestor parteneriate sunt atât studenţii, prin dezvoltarea de competențe practice, cât și angajatorii, printr-o bază de selecţie pliată pe necesităţile lor. Pregătim, astfel, tineri care cunosc cerinţele pieţei muncii și oferim companiilor resurse umane de înaltă calitate. Parteneriatul cu BCR este unul puternic, iar împreună cu ei și cu ceilalţi reprezentanți ai lumii de afaceri venim în mod constant cu măsuri ancorate în realitate, în ceea ce studenţii și mediul socio-economic au nevoie. Parteneriatul cu BCR există deja de o bună perioadă de timp, cu implicare consistentă în numeroase acţiuni. Ambele părţi beneficiază de o receptivitate ridicată la proiecte comune, un exemplu bun fiind aportul important adus în organizarea evenimentelor UVT 70”, a declarat Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, Rector Universitatea de Vest din Timișoara.