Stiri: Sanatate

Parteneriat între Colegiul Medicilor și Ordinul Arhitecților

08.07.2015

Colegiul Medicilor din România și Ordinul Arhitecților din România au încheiat un parteneriat pentru calitatea spațiului medical românesc. Astfel, pentru prima oară în România, cele două profesii, medici și arhitecți, se vor reuni în cadrul unui proiect unic de comunicare interprofesională, pe o tematică de maxim interes în contextul actual: calitatea spațiului medical românesc.

Building Health Bucharest International Forum 2015, proiect realizat sub egida Colegiului Medicilor din România și a Ordinului Arhitecților din România, va aduce împreună la București, pe 22 octombrie, peste 200 de medici și arhitecți, manageri din sănătate, lideri ai celor două profesii, lideri ai școlilor de arhitectură și medicină, lideri ai mediului instituțional, alături de speakeri internaționali de excepție. Forumul internațional este rezultatul parteneriatului strategic încheiat recent între cele două organizații profesionale.

„Suntem bucuroși de încheierea acestui parteneriat, având ca principal obiectiv comun promovarea valorilor și a modelelor profesionale, a leadership-ului profesional și a exemplelor de bună practică din mediul profesional românesc, a rolului profesiilor în construcția unei societăți sănătoase și a calității spațiului medical românesc. Atât medicii cât și arhitecții exercită o profesie liberală; noi, medicii, ne dorim ca activitatea și dezvoltarea noastră profesională să se desfășoare într-un spațiu adecvat tehnic și arhitectonic și avem convingerea că putem contribui la aceasta prin parteneriatul pe care l-am încheiat cu Ordinul Arhitecților din România”, a declarat domnul dr. Gheorghe Borcean, Președintele Colegiului Medicilor din România.

Building Health Bucharest International Forum 2015 va reuni în premieră medicii și arhitecții români, într-un eveniment reprezentativ pentru mediul profesional și pentru spațiul medical românesc. Forumul este singurul de acest gen din România și din Europa de Est.

“Suntem extrem de optimiști în ceea ce privește parteneriatul pe care l-am realizat cu Colegiul Medicilor pentru organizarea Building Health Bucharest International Forum 2015 în luna octombrie. Întâlnirea celor care realizează actul medical cu cei care pot configura spațiile pentru acesta, dar și pentru recuperarea și tratamentul pacienților, își propune să conducă la inițiative care să vizeze catalizarea voinței politice, pe de o parte, și a standardului ridicat pentru practicile din domeniul asigurării, reabilitării și generării de spații pentru sănătate. Avem convingerea că acest pas este un început important pentru o colaborare benefică a celor două profesii, cu un singur scop: mai bine pentru oameni”, a declarat domnul arh. Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România.